středa
26. června 2024
svátek slaví Adriana



Vysočinou křížem krážem na kole

Autor článku: 
luk

<p>KRAJ VYSOČINA: Zítra, v pátek 29. 6. 2012 o půl desáté, bude odstartováno na náměstí v Jihlavě tradiční putování Krajem Vysočina na kolech. Pro účastníky je připraven osmidenní cyklistický maratón po celém regionu. Po absolvování kompletního programu by měli mít cyklisté v nohách necelých pět set kilometrů</p> <p>„Skupina bude vyrážet každé ráno okolo deváté hodiny a dojezdy do cílů se plánují před pátou hodinou odpolední. Každý den je připraven pro účastníky i kulturní program v podobě návštěv zámků nebo muzeí,“ uvedl Tomáš Škaryd, radní kraje Vysočina pro oblast kultury a cestovního ruchu s tím, že chybět nebudou ani tradiční soutěže.<br />
Vysočina Tourism, příspěvková organizace Kraje Vysočina připravila pro milovníky cyklistiky pátý ročník Křížem krážem Vysočinou na kole. Každý den najedou cyklisté okolo padesáti kilometrů. „Cílem aktivity je především v každém ročníku procestovat část Vysočiny a nabídnout zájemcům možnost aktivně strávit dovolenou v sedle kola. Nikdo nemusí samozřejmě absolvovat celý program, kdykoli je možnost se k naší skupině připojit i odpojit. Tato aktivita není závodem, ale spíše série výletů,“ okomentoval Tomáš Čihák, ředitel Vysočina Tourism.<br />
Veškeré informace naleznete na www.vysocinounakole.cz.</p> <p>ZDROJ

Mohlo by vás také zajímat...

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Královéhradecký kraj zahájil největší investici do kultury, a to dlouho očekávanou revitalizaci objektu bývalých Vrbenského kasáren, která se promění na novou muzejní budovu sloužící pro vědecké i kulturní účely. Stavební práce budou stát 341 milionů korun.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Ostatní, Památky, Vzdělávání
Co se děje
25.06.2024

ČR: V nejnovějším průzkumu Vnímání veřejné služby hodnotí diváci Českou televizi jako důvěryhodnou, objektivní a vyváženou. Ve všech sledovaných bodech navíc došlo k nárůstu hodnocení. Největší pozitivní změnu, o pět procentních bodů, zaznamenala ČT u dotazu, zda předkládá divákům pravdivý a nezkreslený obraz skutečnosti kolem nás. Úspěch zaznamenala veřejnoprávní televize i na mezinárodním poli, podle výzkumu Digital News Report patří Česká televize společně s Českým rozhlasem mezi nejdůvěryhodnější tuzemská média.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
26.06.2024

ČESKÝ TĚŠÍN: Přijměte pozvání na akci Vivat Prochaska!, která se uskuteční v sobotu 22. června od 10 do 17 h v Historické budově v Českém Těšíně. Akce je připraveno ke 195. výročí narození Karla II. Albina Prochasky, majitele Prochaskovy tiskárny v Těšíně. V bohatém doprovodném programu si jistě najdou své malí i velcí návštěvníci. Mohou si například vyzkoušet psaní brkem a inkoustem, jak se tiskne z výšky i hloubky, výrobu mramorovaného papíru, zúčastnit se besedy se spisovatelem Tomášem Němečkem nebo výtvarné dílny a spoustu dalšího. Nebude chybět ani čerstvě pražená káva. Podrobnější program zde https://www.muzeumct.cz/aktuality/911-vivat-prochaska-22-6-2024.

Moravskoslezský kraj
Cestovní ruch, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Památky
Co se děje
21.06.2024

ČR: Důležitá a atraktivní témata z českých regionů přinese nový diskusní pořad České televize Zkraje. Ve studiu se budou potkávat regionální osobnosti a místní politici s představiteli státu a šéfy státních institucí. První díl uvede ČT24 v sobotu 22. června od 12:30.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
21.06.2024