<p>PÍSEK: Po velmi úspěšné loňské akci, ve které písecký Hotel U Kapličky představil typickou maďarskou kuchyni, se v letošním roce návštěvníci „gastronomicky“ podívají mimo evropský kontinent.</p> <p>Vedení hotelu ve spolupráci s cestovní kanceláří Latino Travel a společností Gastronomia Perú připravilo DNY PERUÁNSKÉ KUCHYNĚ. Ve dnech 10. a 11. března mají návštěvníci šanci okusit speciality peruánské kuchyně a kromě degustace peruánských vín také tradiční peruánskou pálenku Pisco.<br />
Jak uvedl majitel hotelu Jaromír Grégr, jedná se o další poznávací gastronomickou akci, na které se jeho hotel zaměřuje. „Chceme veřejnosti a návštěvníkům ukázat typické produkty a gastronomické speciality různých zemí. Rozhodně ale nebudeme neustále ´putovat po světě´, na letošní podzim připravujeme Dny písecké kuchyně,“ uvedl.<br />
Pro očekávaný zájem bude lepší si místa na Dny peruánské kuchyně rezervovat předem a to v čase oběda i večeří. Rovněž je možné se zúčastnit soutěže, pořádané ve spolupráci s Rádiem Orlík, jejíž výherce bude mít večeři pro dvě osoby zdarma.<br />
Veškeré informace, kontakty a mailový kontakt potřebný pro rezervaci míst naleznete na www.hotelukaplicky.cz</p> <p>Hotel U Kapličky chce být mimo své hlavní poslání také přirozeným kulturním centrem – místem setkávání a nových zážitků, nejen v gastronomii. Proto také začal provozovat v loňském roce Divadelní klub, kde najdou pravidelní návštěvníci besedy historika Ondřeje Koláře a zejména dětská loutková představení a kabarety souboru Písečtí loutkáři.</p>