středa
9. října 2024
svátek slaví Štefan, Sára



Přes handicap nad oblaka

Autor článku: 
len

<p>OLOMOUC: V podobě celostátního pěveckého festivalu Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou se zrodila nová šance pro všechny nadané lidi se zdravotním postižením.</p> <p>Záměrem festivalu, jak již název naznačuje, je umožnit lidem povznést se prostřednictvím svého talentu a schopností nad omezení tělesného postižení. „Moc bych si přála, kdyby se i díky festivalu naučila široká veřejnost vnímat svět zdravotně a mentálně postižených lidí stejně jako svůj vlastní. Není to záležitost jednoho roku, ale věříme, že se nám to podaří,“ uvedla za pořádající obecně prospěšnou společnost ProMancus předsedkyně správní rady Simona Součková.</p> <p>Zúčastnit se mohou zájemci od 15 let v kategoriích jednotlivec a skupina. Tým odborníků vybere ze všech zaslaných nahrávek účastníky finálové přehlídky, která se uskuteční 22. října 2010 v Olomouci. Odborná porota, v níž zasednou společně s odborníky na práci s handicapovanými lidmi herci, profesionální muzikanti, hlasový pedagog a známí umělci, bude u jednotlivých finalistů posuzovat hlasové schopnosti, hudební a technické dovednosti, interpretaci a celkový dojem.</p> <p>Doprovodnou výtvarnou částí festivalu se stane výstava z prací, jejichž výběr provede sochař a malíř Kurt Gebauer.</p> <p>Termín uzávěrky výtvarné soutěže stejně jako odesílání nahrávek a přihlášek do pěveckého festivalu je stanoven na červen letošního roku.</p> <p>Podrobné informace, včetně formulářů můžete nalézt na webové adrese www.nadoblaky.cz.</p>

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: Muzeum Prahy si jako první mezi kulturními institucemi nechalo zpracovat rozsáhlou analýzu návštěvnického chování prostřednictvím nástrojů užívaných dosud jen v retailovém prostředí. Analyzovalo preference a pohyb návštěvníků v již otevřené expozici „Praha Karla IV. – středověké město“ v domě U Zlatého prstenu. Na základě zjištěných dat expozici revitalizovalo a zpětná vazba tak nezůstane už jen v návštěvnických knihách, ale na návštěvníky čeká multimediální expozice atraktivní především pro rodiny s dětmi školního věku, méně vitrín a textu a více interaktivního obsahu. Muzeum Prahy zde ukazuje fascinující svět středověké Prahy.

Hl. m. Praha
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Památky, Vzdělávání
Co se děje
09.10.2024

STŘEDOČESKÝ KRAJ: Je tomu přes 80 let, co ztichly vltavské peřeje nad Štěchovicemi. Peřeje od poloviny 18. století všeobecně známé jako Svatojánské proudy. Kniha Výlet k Vltavě do Svatojánských proudů je výpravná obrazová populárně naučná monografie o historii Svatojánských proudů s řadou nikdy nepublikovaných fotografií a dalších materiálů souvisejících s tímto populárním prvorepublikovým výletním místem.

Středočeský kraj
Cestovní ruch, Knihy, literatura, média, Vzdělávání
Co se děje
08.10.2024

SLOVÁCKO: Titulní straně obálky 5. letošního čísla národopisného a vlastivědného časopisu Malovaný kraj dominuje snímek kaple Božího srdce Páně u Tučap. Na zadní straně pak najdete fotografie Hausnerovy oskeruše z Bohuslavic u Kyjova ze seriálu Památné stromy na Slovácku.

Celá ČR, Jihomoravský kraj, Zlínský kraj
Cestovní ruch, Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Architektura, Hudba, Výtvarné umění, Lidová kultura, Senioři, Ostatní, Památky, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
07.10.2024

ČR: Oslavte svobodu zpěvem! Spolek Díky, že můžem vydává zpěvník předrevolučních hitů k 35. výročí sametové revoluce. Ilustrovaná kniha Písničkou ke svobodě vzdává hold hudebním ikonám a představuje naučnou hudební exkurzi po minulém režimu.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Hudba, Památky
Co se děje
08.10.2024