čtvrtek
12. září 2024
svátek slaví Marie



Táborsko ladí

TÁBOR: Analyzovat a navrhnout efektivní využití turistického potenciálu lokality a sjednotit rozvojové kroky v oblasti cestovního ruchu a kultury je cílem Marketingové strategie cestovního ruchu a kultury města Tábora, kterou zpracovala výzkumné agentura Stemmark a.s., realizátor celého projektu.

Potenciál města Tábora a jeho okolí tvoří jako celek zajímavou nabídku pro návštěvníky a turisty. Populární turistický cíl typu Karlův most, památky UNESCO či Český Krumlov vyrovnává kombinací hlavních motivátorů k návštěvě. Těmi bezpochyby jsou historie se zaměřením na husitství, zajímavá příroda pro aktivní dovolenou a nabídka kulturních akcí.

Další rozvoj cestovního ruchu na Táborsku navrhuje zpracovatel strategie realizovat v souladu s mottem „Tábor ladí“. Táborsko ladí vyváženou nabídkou, ladí mnoha kulturními akcemi, ladí svoji barevností a ladí i hudba provozovaná po celém městě.

Do budoucna je třeba doladit i spolupráci samosprávy s podnikateli.

Pro rozvoj cestovního ruchu je vytipováno pět hlavních cílů. Prvním z nich je inovace marketingu, podpora efektivních marketingových aktivit a pravidelné vyhodnocování zpětné vazby. „Tábor má nastartováno k zvýšení ekonomické výtěžnosti z cestovního ruchu a nově používané prvky v marketingu se mohou pozitivně odrazit již na dopadu mistrovství světa v cyklokrosu v roce 2010," uvedl za STEM/MARK zpracovatel návrhové části Ing. Petr Kratochvíl. Nezbytná je i orientace na turistické produkty, které jsou zatím opomíjenou „Popelkou“. Tzv. balíčky služeb a zážitků jsou v posledních letech na trhu cestovního ruchu základním předpokladem obchodního úspěchu.

V současnosti město Tábor nenabízí turistické produkty, které by řešily konkrétní spektra cílových skupin a jejich zájmy. Rezervy jsou v organizaci cestovního ruchu, a to včetně spolupráce samosprávy s podnikateli a občany. V souladu se současnými trendy v cestovním ruchu nemůže dnes již žádná konkurenceschopná destinace opomíjet kvalitu služeb. Tábor má reálnou šanci vyniknout např. v oblasti restauračních zařízení. Spektrum strategických cílů doplňují motivační nástroje k dosažení cílů strategie ze strany města.

Ke konečné podobě strategie měli šanci se vyjádřit zástupci města i podnikatelské sféry na workshopu, který se uskutečnil 5. listopadu. Účastníci vytipovali prioritní aktivity. Patří k nim vytvoření nových turistických produktů pro vybrané cílové skupiny včetně podpory jejich prodeje a koordinace činností subjektů v oblasti cestovního ruchu v zájmovém území.

Z vybraných produktů dominuje rozvoj Housova mlýnu a oživení hladiny Jordánu o kulturní arénu.

TZ/luk

Mohlo by vás také zajímat...

OSTRAVA: Ve čtvrtek 5. září byla na Slezskoostravském hradě otevřena nová dlouhodobá výstava nacházející se ve sklepních prostorech. Země na obzoru!!! aneb Jak slezskoostravské uhlí dobývalo Arktidu zavede návštěvníky do světa jednoho z nejvýraznějších šlechticů 19. století – Johanna Nepomuka hraběte Wilczka.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky
Co se děje
11.09.2024

ČR: Pokáč přes letní sezónu nezahálel, byť měl plný koncertní kalendář, založil Pokáčovo nadační fond a ve spolupráci s neziskovou organizací Znesnáze21 odstartoval projekt Hudba je pro všechny, prostřednictvím kterého podporuje rozvoj mladých talentů a hradí jim hudební vzdělání. Nyní už však přichází s novou tvorbou a singlem Solitaire, v němž upozorňuje, že život občas není až tak fér. Videoklip přináší typický osobitý humor a nadhled. Pokáč navazuje na úspěšnou spolupráci s producentem Johnym Rainbow a režisérem Jakubem Mahdalem. Píseň vychází u RedHead Records a od 6. září je k dispozici na všech streamovacích platformách i YouToube.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Hudba
Co se děje
11.09.2024

ČR: Ve čtvrtek, 5. září 2024, zveřejnila na své tiskové konferenci Herecká asociace nominace na divadelní Cenu Thálie 2024.  Herečka Divadla Drak – Edita Dohnálková Valášek – byl vybrána odbornou porotou mezi nominované pro obor Loutkové divadlo za svůj mimořádný herecký výkon v roli Bohdanky v inscenaci Divadla Drak Sedmero krkavců.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
10.09.2024

OSTRAVA: „Ars longa, vita brevis,“ praví jedno staré, leč pravdivé rčení vypovídající o nesmrtelnosti lidského ducha zhmotněného a navěky žijícího v umění. A v případě antikvariátu a galerie Libri Kniharium v centru Ostravy jde o umění zejména knižní a výtvarné.
Ostrava vždy bývala městem s kulturním zázemím, ať už se prezentovalo divadly, univerzitou, galeriemi,výstavními prostory a vedle knihkupectví také antikvariáty. A právě ty doplňovaly onu přední linii kultury o tu zcela výjimečnou a nevšední.

Celá ČR, Moravskoslezský kraj, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Architektura, Výtvarné umění, Lidová kultura, Památky, Vzdělávání
Co se děje
12.09.2024