sobota
17. srpna 2024
svátek slaví Petra



Myslí na mladé

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ: Junior Music Club. To není název nového amerického seriálu ze života teenagerů, ale jméno nového projektu, který v těchto dnech připravuje Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí. Cílem projektu je přiblížit mladé generaci z místních uměleckých škol její hudební idoly.

„Klubové karty obdrží vedoucí hudebních oborů, kteří svým žákům podají základní informace o daném hudebníkovi a poté mezi ně karty rozdají,“ přiblížila ředitelka Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí Gabriela Zelinková s tím, že držitelé karty ve věku do 15 let si mohou s sebou přivézt jednoho z rodičů, který zaplatí, podobně jako jeho ratolest, vstupné ve výši 50 Kč.

Karty Junior Music Clubu nejsou platné pro všechny hudební akce Kulturního zařízení. Budou se vztahovat pouze na koncerty, které budou na plakátech opatřeny logem klubu. „První klubovou akcí se stal koncert Rudyho Linky, který proběhl 9. listopadu v M-klubu,“ informovala Zelinková.

Držitelé karet ve věku do 18 let mají vstup na akci označenou logem klubu za 50 korun, navíc mají možnost absolvovat u vybraných koncertů před samotnou produkcí  workshop s muzikanty, na kterém si můžou s hudebníky zahrát či popovídat.

Junior Music Club je primárně určen pro hudební obory místní ZUŠ a bubenickou školu. „Nabízíme jej ale i jiným uměleckým školám ve městě,“ uzavřela ředitelka Kulturního zařízení.

Lukáš Martinek

Mohlo by vás také zajímat...