středa
7. srpna 2024
svátek slaví Lada



Publikace o historii dopravní policie

Křest provedl spolu s ředitelkou muzea M. Machutovou ministr vnitra M. Pecina,  foto: M. ZdeňkováPRAHA 2: Knihu Historie dopravní policie vydalo Muzeum Policie ČR. Vznikla při příležitosti 90. výročí založení dopravní policie na popud  ředitelky Muzea Policie České republiky, PhDr. Marcely Machutové, která také napsala její stěžejní část. Ona i další autoři se snažili shrnout základní fakta, jež jsou rozptýlená v nepřeberném množství archiválií a nejrůznějších pramenů.

Obsah knihy trefně vystihují názvy kapitol jako například "Kterak choditi či jezditi", "Pravěk pendreku v Čechách", "Silniční četnictvo 1928 – 1929", "Alkohol za volantem", "Uniformy v zrcadle času" nebo "Proměny dopravní techniky policie v běhu desetiletí".

Text bohatě doplňují reprodukce archivních snímků a dokumentů. Nejen proto tato čtivá publikace překvapí nejednoho zájemce o naši dopravní polici, ale i studenty či čtenáře z řad široké veřejnosti.

Knihu na křídovém papíře formátu A4 o 160 stranách vydalo Nakladatelství a vydavatelství MILPO MEDIA s.r.o.

Policejní uniformy z doby minulé i "předminulé", foto M. ZdeňkováSoučástí setkání při křtu nové publikace v Muzeu Policie ČR bylo také ocenění policistů dopravní služby, výstava uniforem a také služebních dopravních prostředků, které jsou v majetku muzea.

Foto M. Zdeňková

 

Více informací o muzeu naleznete na:

Muzeum Policie ČR, Ke Karlovu 453/1,

Praha 2 - Nové Město,

telefon: 224 923 619, Fax: 261 441 091,

muzeum@mvcr.cz a na http://www.mvcr.cz/muzeum.

Mohlo by vás také zajímat...