čtvrtek
18. července 2024
svátek slaví Drahomíra



Čeští i slovenští studenti opět zabodovali

Svoboda zvířat a koalice Fur Free Alliance (FFA, Aliance za módu bez kožešin) s radostí ohlašují netrpělivě očekávané výsledky oblastního kola "Evropa a mezinárodní" výtvarné studentské soutěže s etickým nádechem Design Against Fur (DAF, Designem proti kožešinám).

Každým rokem se soutěže zúčastní více než 7000 studentů z celého světa. Letos byly soutěžní práce - plakáty, posuzovány expertní porotou složenou z odborníků v oblasti módy, reklamy a designu.

Sdělení, které měl plakát vyjadřovat, znělo následovně: Nošení pravých kožešin je kruté a zbytečné.

"Studenti, kterým není lhostejný osud tzv. kožešinových zvířat, využili svých uměleckých dovedností a ve svých dílech velmi působivě vyjádřili zprávu, že kožešinová móda je krutá. Upozornili tak na fakt, že na světě je ročně ´nehumánním´způsobem zabito více než 75 milionů těchto zvířat," uvedl John Grandy, předseda Oddělení pro divoká zvířata a ochranu jejich přirozeného prostředí organizace The Humane Society of the United States (HSUS).

Kromě vítězných prací vybrala evropská porota ještě 12 plakátů, které získaly mimořádná vyznamenání, a 10 dalších, kterým bylo uděleno vyznamenání. Vítězové obdrží peněžitou výhru a diplomy.

"Čeští studenti získávají vyznamenání či! jiná ohodnocení téměř každý rok. Nejinak je tomu i letos. Vyznamenání navíc získal i reprezentant Slovenska, kde jsme v roce 2009 soutěž nově organizovali." říká Lucie Moravcová z o. s. Svoboda zvířat, koordinátorka soutěže v České a Slovenské republice.

Více informací včetně výsledků najedte zde.

Mohlo by vás také zajímat...