pátek
23. srpna 2024
svátek slaví Sandra



Nové podlahy sokolovny díky dotaci

VLAŠIM:  Tělocvičná jednota Sokol Vlašim uspěla v dotačním řízení v rámci realizace Strategického plánu Leader v Posázaví. Ve 3. výzvě k předkládání projektů v období 2007 – 2013 získala finanční prostředky na realizaci kompletní rekonstrukce podlahových krytin v obou sálech tělocvičny v sokolovně ve Vlašimi, které jsou již několik let za hranicemi své životnosti.

V rámci udržovacích prací byly dosud prováděny jen nezbytně nutné opravy spočívající v lepení jednotlivých spár. Propady mezi parketami však není již déle možné řešit dílčími opravami, ale vyžadují komplexní rekonstrukci a obnovu celého podkladu. Sportování v sokolovně se stalo zdraví ohrožující záležitostí z důvodu vydrolování podkladu, neustále se zvětšujících spár mezi parketami a dožilým nátěrem celé plochy.

Projekt počítá také s vybudováním  bezbariérového přístupu do budovy pro vozíčkáře a maminky s kočárky.

Celkové náklady na obnovu celkem 950 m2 podlahové plochy se vyšplhají na více jak 2 miliony Kč, z čeho 90 % nákladů pokryje dotace a 10 % nákladů uhradí z vlastních zdrojů Tělocvičná jednota Sokol Vlašim.

Dotace je poskytnutá z programu LEADER realizovaného místní akční skupinou Posázaví v rámci programu Rozvoje venkova vyhlášeného ministerstvem zemědělství. Stavební práce probíhají v období letních prázdnin, aby byl co nejméně narušen běžný provoz sokolovny. Ta slouží nejen jako zázemí pro sportovní činnost TJ Sokol Vlašim, ale i jako zázemí pro školní výuku tělesné výchovy, pro pořádání akcí pro děti a mládež (např. Mikulášské besídky, taneční kurzy, loutkové divadlo) a dalších akcí např. sportovních turnajů, akademií a plesů.

Členskou základnu TJ Sokol Vlašim tvoří v současné době cca 450 členů všech věkových kategorií - od dětí, rodičů až po seniory. V rámci organizace fungují oddíly všestrannosti – cvičení rodičů s dětmi, cvičení žen, aerobik, jóga, gymnastika, břišní tance, kick-box, volejbal, loutkové divadlo a registrované sportovní oddíly – volejbal, softbal, floorbal a nohejbal. Nově zrekonstruované prostory budou sloužit nejen jim, ale široké veřejnosti z Vlašimi a okolí.

TZ/luk

Mohlo by vás také zajímat...