středa
7. srpna 2024
svátek slaví Lada



Festival otevřených sklepů - Léto ´09

MORAVSKÁ NOVÁ VES: Zcela výjimečně ve dnech 20. a 21. června 2009 zastaví v Moravské Nové Vsi  hned několik rychlíků Českých drah na trase Brno - Břeclav - Olomouc. Proč? Tato zastávka je speciálně určena pro návštěvníky Festivalu otevřených sklepů - Léto ´09 na Slovácku.

Výsledkem partnerské spolupráce Českých drah a pořadatele Festivalu otevřených sklepů je tento vysoce nadstandardní komfort pro všechny, kteří se při své cestě za zážitky a vínem na jižní Moravu rozhodnou využít vlakové spoje ve směru z Brna či Olomouce. Rychlíky zcela výjimečně zastaví v Moravské Nové Vsi, startovním bodu celé akce. Zde mohou návštěvníci absolvovat první festivalové degustace u novoveských vinařů, nebo festivalovou kyvadlovou dopravou (tentokrát autobusovou) pokračovat dále do sklípků v Prušánkách, Novém Poddvorově, Mikulčicích, Tvrdonicích a Kosticích.

Provázet je budou - ve sklepech i na open-air pódiích v jednotlivých obcích - všudypřítomné kulturní produkce. Cimbálová muzika Šmytec, mužácké sbory z Podluží nebo F.U.T. jazzové trio F.Uhlíře s bubeníkem Jaromírem Helešicem. To je jen malá ochutnávka hudebního mixu od lidové hudby, přes jazz a blues až po world music a komorní rock.

Účast na akcích je možné rezervovat již nyní on-line, stejně jako festivalovou vstupenku s přehledným průvodcem sklepy a degustační skleničkou na http://www.otevrenesklepy.cz .

Více informací na: http://www.otevrenesklepy.cz/doprava-177  http://www.otevrenesklepy.cz/program-leto-181

Festival otevřených sklepů je unikátním produktem zážitkové a vinařské turistiky. V jeho rámci se milovníkům vína, kultury a nevšedních zážitků čtyřikrát do roka na jeden víkend otevře na 40 sklepů v několika obcích jedné z vinařských podoblastí jižní Moravy. Mají tak příležitost :

- ochutnat na 300 vín nejlepších vinařů přímo ve sklepech, kde vznikají,

- dozvědět se vše o vzniku, zrání a degustacích vín, a - srovnat vzorky vín i přístup jednotlivých vinařů k jejich výrobě a prezentaci v rozsahu a kvalitě, která na jižní Moravě nemá obdobu.

To vše v jedinečné atmosféře jižní Moravy a za doprovodu kulturních a gurmánských akcí. Akce je podpořena Vinařským fondem ČR.

Partnerství, o.p.s., (pořadatel Festivalu otevřených sklepů) byla založena Nadací Partnerství za účelem poskytování služeb pro udržitelný rozvoj komunit, obcí a jejich partnerů z neziskového a podnikatelského sektoru. Nabízí služby v oblasti podpory udržitelného rozvoje a udržitelného cestovního ruchu.

Kontakt: Dita Tesařová marketing a komunikace Partnerství, o.p.s.

Údolní 33,  602 00 Brno tel: (+420) 515 903 132, fax: (+420) 515 903 110,

gsm: (+420) 605 35 02 65

e-mail: dita.tesarova@nap.cz

http://www.otevrenesklepy.cz

http://www.partnerstvi-ops.cz

Zdroj: PROTEXT

Mohlo by vás také zajímat...