pátek
23. srpna 2024
svátek slaví Sandra



O2 Sázavafest bude hostit vítěze EUROPEAN REGGAE CONTEST!

KÁCOV: Český O2 Sázavafest se postavil vedle italského festivalu Rototom Sunsplash. Ten patří mezi největší světové reggae akce na světě a především stojí za celoevropskou soutěží European Reggae Contest, jejíž vítěz vystoupí na jednom z pódií v Kácově! Díky O2 Sázavafestu dostávají šanci i reggae a ska kapely z Česka.

„V rámci European Reggae Contest je Evropa rozdělena do devíti regionů. České kapely budou v prvním kole soutěžit společně s rakouskými. Vítěz tohoto kola postoupí do evropského finále na hlavní scéně festivalu Rototom Sunsplash,“ vysvětlil Pavel Kloupar, ředitel největšího tuzemského multižánrového festivalu.

Rototom Sunsplash se koná každoročně v první polovině července v Osoppu nedaleko Udine, letos v termínu od 2. do 11. července. Letošní několikadenní program prestižního italského festivalu vypňují hvězdná jména jako například Alborosie, Buju Banton, Lynton Kwesi Johnson, Ali Campbell a mnoho dalších.

„Talentované kapely mají šanci se do konce dubna zaregistrovat na stránkách www.reggaecontest.eu, kde během května proběhne hlasování a posouzení nahrávek česko-rakouskou porotou," upřesnil podmínky soutěže Kloupar. Vítěz česko-rakouského kola by měl být vybrán na základě kombinací hlasování návštěvníků stránek www.reggaecontest.eu a hlasováním poroty. Odměnou nejlepší kapele bude nejen možnost vystoupení na festivalu v Itálii, ale také na Gasometer Reggae Festivalu ve Vídni na podzim letošního roku a na Podzimním O2 Sázavafestu. První tři kapely z česko-rakouského kola si navíc užijí koncertu v klubu Szene Wien. Celkový vítěz bude odměněn nejen věcnými cenami, ale bude mu také zajištěna možnost zahrát si na prestižních reggae akcích v celé Evropě, mezi něž se řadí i O2 Sázavafest.

Dalšími partnerskými festivaly jsou německý Reggae Jam, francouzský Reggae Sun Ska, dánský Raggapak-Silkeborg Reggae Festival či belgický Reggae Geel Festival a několik dalších.

Více informací na www.o2sazavafest.cz a www.reggaecontest.eu.

TZ/luk

Mohlo by vás také zajímat...