čtvrtek
12. září 2024
svátek slaví Marie



Projekt Znojmo - město s přívlastkem

ZNOJMO: Znojemská Beseda, příspěvková organizace zřizovaná městem, uspěla v rámci ROP Jihovýchod Region soudržnosti NUTS II, oblast podpory 2.2. s projektem nazvaným Znojmo - město s přívlastkem. Podařilo se jí získat 5,89 milionů Kč, což je 92,5% z celkových rozpočtových nákladů. Zbývajících 7,5% uhradí Znojemská Beseda z vlastních prostředků.

Projekt zahrnuje aktivity a služby v cestovním ruchu - např. vyhlídkové dalekohledy, audioprůvodce, obnovení funkce ponocného, prohlídky s pohádkou ve Znojemském podzemí - jde o nově zpřístupněný okruh, ale i účast města Znojma na veletrzích cestovního ruchu - v Brně na Regiontouru, v Praze na Holiday World a ve Vídni na Seniorenmesse. Projekt se uskutečňuje od března letošního roku a poběží do února 2011.

"Znojemská Beseda se v letošním roce podílela i na zpracování dalších dvou projektů, z nichž jeden byl schválen. Jde o mezinárodní projekt Evropská hradební města, kterého se účastní šest států. Další projekt - tzv. přeshraniční s partnerským městem Znojma - rakouským Retzem, byl předložen k posouzení tento měsíc. Ve fázi jednání je ještě další mezinárodní projekt s pracovním názvem Napoleonské slavnosti", sděluje Marcela Knotková ze Znojemské Besedy.

ev

Mohlo by vás také zajímat...