pátek
13. září 2024
svátek slaví Lubor



Unikátní divadlo ve vašem vlastním bytě!

Plakát letošního ročníku PDFNJPRAHA:  V rámci letošního Pražského divadelního festivalu německého jazyka proběhnou tři zcela specifická představení. Místo, kde se odehrají, není známé, protože o možnost přivítat inscenaci LivingROOMS ve svém domově se hraje v aukci. K vyvolávací ceně 1000 Kč mohou zájemci přihazovat do 24. října na www.theater.cz.

Tématem tohoto nezvyklého projektu je největší německé mystérium: útulnost.

Budou vzneseny otázky typu: „Co vlastně znamená domov? Kde začíná soukromá sféra? A co se stane, když do ní pronikne někdo cizí? Začne si váš byt žít vlastním životem, když do něj přijdou cizí lidé se svými představami a sny?„

Zájemci, kteří si chtějí užít interaktivní divadlo, by měli disponovat bytem v Praze  s minimálně těmito místnostmi: vstupní hala, kuchyně a koupelna. O zpřístupnění dalších místností rozhoduje majitel bytu, jeho velikost musí odpovídat počtu pozvaných hostů. Divákům se usadí v největším pokoji (na židli, gauči, zemi…) a hercům ještě musí zbýt hrací prostor o několika metrech čtverečních. Majitel bytu sám rozhodne, kolik a jaké diváky si pozve a čím je pohostí. Představení se odehrává v německém jazyce, je simultánně tlumočeno do češtiny a odehraje se ve dnech 3., 4. a 5. listopadu 2008.

 UMA

Mohlo by vás také zajímat...