čtvrtek
11. července 2024
svátek slaví Olga



Největší soutěž pro děti v historii města

Ve druhé kategorii děti skládají puzzle na čas BOHUMÍN: Bohumínský kulturní dům K3 za pomoci nadace OKD a městského úřadu připravil velkou dětskou soutěžní show pro pobavení i vzdělání, která začala 20. října a do Vánoc se do ní zapojí všechny děti z bohumínských základních škol.

Cílem soutěže s vševysvětlujícím názvem O Bohumínu a historii hornictví v Moravskoslezském kraji víme všechno aneb Soutěž pro 1833 dětí je formou hry a za pomoci vrozené dětské soutěživosti posílit vědomí sounáležitosti s městem Bohumínem a Moravskoslezským krajem a upozornit na jeho specifika, zejména na oblast hornictví.

Při přípravě soutěžících poskytla své služby studovna knihovny K3 Bohumín zdarma. Děti tak měly možnost využít i mimo klasickou výpůjční dobu veřejný internet a také počítače, které slouží nejen k vyhledávání informací, ale jsou vybaveny i textovými editory pro přípravu literárních podkladů. Pro mnohé to byla první zatěžkávací zkouška, protože už při práci s informacemi je třeba prokázat jistou míru tzv. počítačové gramotnosti.

Soutěž je koncipovaná pro čtyři věkové kategorie od 1. do 9. třídy. Zatímco ty nejmenší předvádějí své výtvarné nadání a starší skládají puzzle, páťáci a šesťáci soutěží přímo na jevišti, podobně jako v televizních pořadech. Naopak žáci sedmých až devátých tříd tvoří prozaický či lyrický text v rámci kategorie Bohumín plný spisovatelů.

"Organizování soutěže stojí více než 100 tisíc korun a právě díky podpoře OKD ji můžeme realizovat. Nejvíce peněz půjde na ceny pro děti. Připravili jsme pro ně hodnotné knihy o městě i kraji, malířské potřeby, literární sborníky, poukázky na nákup CD a knih, ale třeba i průkazky do knihovny na celý rok," doplňuje k soutěži kulturní ředitel agentury K3 Bohumín Karel Balcar.

Finále tohoto chvályhodného projektu se bude konat 9. prosince a poté ještě proběhne vernisáž soutěžních kreseb či autorské čtení vzniklých děl.

Více informací naleznete na www.k3bohumin.cz.

TZ/hor

Mohlo by vás také zajímat...