čtvrtek
12. září 2024
svátek slaví Marie



Výzva Fondu Vysočiny

Fond Vysočiny vydal výzvu v rámci programu Obnova památkově chráněných území - grantový program na podporu obnovy nepamátkových objektů na území městských památkových rezervací a zón v r. 2009. Cíl programu Vytvořit podmínky pro obnovu historicky a památkově cenných konstrukcí a stavebních prvků objektů, které nejsou kulturními památkami, ale nacházejí se v památkově chráněných územích (městských památkových rezervacích nebo městských památkových zónách) a výrazným způsobem se uplatňují v jejich výrazu.

Popis a rozsah programu Účelem poskytovaných finančních prostředků je zajistit spolufinancování obnovy dochovaných historicky a památkově cenných konstrukcí a stavebních prvků objektů (v exteriéru zejména oken, dveří, fasád, střešní krytiny, mříží, atd.; v interiéru štukové výzdoby a maleb, dřevěných stropů, kamenných ostění, atd.) nebo rehabilitace (tvarové, konstrukční a materiálové) těchto konstrukcí a stavebních prvků dle historicky doložitelného stavu objektů, které nejsou kulturními památkami, ale nacházejí se v městských památkových rezervacích nebo zónách a podstatným způsobem se uplatňují v jejich výrazu (tj. pohledově exponovaná exteriérová místa, veřejně přístupné interiéry objektů).

Příjemci podpory: vlastníci objektů

V rámci tohoto programu bude těm, kteří mohou být příjemci veřejné podpory ve smyslu čl. 87 a násl. Smlouvy o ES, poskytována pouze podpora malého rozsahu (de minimis) ve smyslu Nařízení Komise (ES) č. 1998/2006 ze dne 15. 12. 2006 o použití článků 87 a 88 Smlouvy na podporu de minimis.

Termín uzávěrky: 31. 10. 2008

Více na http://extranet.kr-vysocina.cz/fv/index.php?typ=akt

 

Zdroj: Institut umění

Mohlo by vás také zajímat...