středa
17. července 2024
svátek slaví Martina



Děti z dětského domova malovaly pro divadlo

Výstava dětských kresebVIZOVICE – ZLÍN: Pod heslem „Divadlo dětem, děti divadlu“ připravily děti z Dětského domova a Základní školy Vizovice výstavu, která je k vidění od 30. září v dolním foyer Městského divadla Zlín. Obrázky s pohádkovými motivy, ale i jiné práce vzniklé v rámci školy i volného času dětí ze školy i dětského domova, vytvořilo zhruba 25 dětských autorů ve věku od 8 do 15 let.

 

K vidění jsou draci, princezny a mnohé další postavičky z říše pohádek. Spolupráce vizovické školy a Dětského domova s Městským divadlem začala před dvěma roky. Herci tehdy vybrali v rámci hravého Vánočního bazaru finanční částku, kterou věnovali dětem z Dětského domova. Během této akce se „dražily“ předměty, které zaměstnanci divadla a jejich přátelé nabídli do „dražby“. V loňském roce uspořádalo divadlo stejnou akci a výsledkem byla několikanásobně vyšší částka než v prvním ročníku, téměř třicet tisíc korun.

„Děti našly možnost, jak se odvděčit za to, že na ně lidé v divadle myslí. Přínos této akce a kontaktu dětí s divadlem vidím zejména v tom, že se učí prezentovat na veřejnosti a společenskému chování a že se obohacuje jejich kulturní rozhled,“ řekla ředitelka školy Eva Čapková, která se sama podílela na instalaci výstavy.

Samotní malí tvůrci se přijedou i se svými spolužáky podívat na výstavu při další repríze pohádky Opice Žofka, která se koná 21. října.

Výstava ve zlínském divadle potrvá tři týdny.

 

TZ/uma

Mohlo by vás také zajímat...