čtvrtek
22. srpna 2024
svátek slaví Bohuslav



POSTŘIŽINY s neobvyklým obsazením

POSTŘIŽINY - původní hra se zpěvy na motivy Bohumila Hrabala - odehrávající se na přelomu 19. a 20. století v nymburském pivovaru, je nevšední divadelní představení přívádějící na jednu scénu profesionály – Jana Rosáka, Pavla Vítka, Pavla Landovského a další včetně ochotníků, kteří jsou doma v kraji kolem dolní Berounky. Spolu s nimi si zahraje několik starostů poberounských obcí, ředitel pivovaru Nymburk, senátor Jiří Oberfalzer a dokonce i středočeský hejtman Petr Bendl.

Na jevišti se kromě lidí objevují také koně, kráva, koza, stařičký náklaďáček, motocykl z 20. let minulého století a třeba i více než sto let stará hasičská stříkačka.

Hrají: Jan ROSÁK, Martin ŠTĚPÁNEK, Petr JANČAŘÍK, Pavla ŠVÉDOVÁ, Pavel VÍTEK, Pavel LANDOVSKÝ, Petr BENDL, Karel KRÁL, Jiří PETŘÍŠ, Petr ŘÍHA Jiří OBERFALZER, Bohuslava ELIÁŠOVÁ, Monika VAŇKOVÁ Alena ŘÍHOVÁ, Jan TARANT, Jiří CICVÁREK, Jiří VITOUŠ, Jan KUNA, Václav NAVRÁTIL, Pavel BENÁK a další.

Také hrají: STAROSTOVÉ poberounských obcí, HASIČI z Osova, HASIČI ze Svinař koně Jany ČERVENÉ, kráva Antonína LINHARTA, koza Jana TARANTA motoveteráni Tomáše SVOBODY…

Hudba: Jan MARTÍNEK

Scénář, režie, produkce: Miloslav FRÝDL

Kdy a kde se hraje:

16. – 20. července 20.00 ZÁMEK DOBŘICHOVICE u Prahy

23. – 27. července 20.00 ZÁMEK SVINAŘE u Berouna

22. – 23. srpna 19.00 PIVOVAR NYMBURK

Předprodej vstupenek na tel.: 257 720 847.

 Další podrobnosti na http://www.nasenoviny.net/

 Představení se koná pod záštitou hejtmana Středočeského kraje Ing. Petra BENDLA

Mohlo by vás také zajímat...