čtvrtek
12. září 2024
svátek slaví Marie



Knihovna láká o prázdninách děti i seniory

VSETÍN (8.7.2008) – Skřítkovy úkoly, Kouzelný svět vitráží, Korálkování nebo Svět mýdlových bublin – to jsou jen některé z více než třicítky akcí, které připravila vsetínská Masarykova veřejná knihovna pro děti i dospělé na letošní prázdniny. V dětské knihovně v Luhu  už proběhla jedna z nich, nazvaná  Pedigové (po)pleteniny. Účastníci akce se tak mohli naučit na korálkovém tužkovníku základní techniku pletení z pedigu.

Této možnosti využily skoro dvě desítky dětí, ale i seniorů. „Podobné prázdninové akce připravujeme již několik let, letos ale poprvé nejsou určeny jen pro děti, ale pro celé rodiny – to znamená dospělé i seniory. Tímto chceme podpořit mezigenerační vztahy,“  říká ředitelka knihovny Helena Gajdušková, jejímž cílem je vytvořit z dětských knihoven místo pro aktivní setkávání celých rodin.

Všichni, kteří chtějí prožít prázdniny tvořivě, se tak mohou ještě těšit na spoustu zajímavých programů zaměřených na podporu rozvoje intelektu, fantazie, šikovnosti i manuální zručnosti.

 Mezi prázdninovými programy nebude chybět ani oblíbené malování na kameny, výroba tamburín, balónková show nebo akce nazvaná Než pixličku vyhodíme, něco si z ní vyrobíme.

Na červenec i srpen jsou také připraveny další besedy v rámci cyklu Nejen vsetínští rodáci, tentokrát na témata výtvarné umění a hudební scéna,“  doplnila Helena Gajdušková.

Z každé akce si navíc děti odnesou i malou odměnu. „Za každou účast děti dostávají samolepky a za každých osm samolepek nalepených do kartičky dostanou v K - klubu malý dárek,“  vysvětluje knihovnice Radka Mikšovská z dětského oddělení v Rokytnici.

Prázdninové akce v knihovně si tak získaly velkou oblibu. Jen v loňském roce je navštívily stovky dětí, které tak smysluplně využily svůj volný čas.

Podrobný program prázdninových akcí naleznete na www.mvk.cz

Mohlo by vás také zajímat...