pondělí
14. října 2024
svátek slaví Agáta
Plakát
© Archiv pořadatele



Příbor ožije o víkendu sousedskými setkáními, koncerty a tradiční poutí

PŘÍBOR: Město Příbor zve všechny občany a návštěvníky na pestrý program, který se uskuteční o víkendu 7. a 8. září 2024. Akce nabídne kulturní i duchovní zážitky, setkání sousedů a příjemné chvíle strávené v srdci našeho města.

od 07.09.2024 do 08.09.2024
Autor článku: 
Iveta Busková

Sobota 7. září 2024

V sobotu od 15:00 hod. proběhne v piaristických zahradách Sousedská sváča. Srdečně zveme všechny sousedy na kávu, koláčky, chlebíčky a víno. Toto setkání je předzvěstí nové tradice, kterou město plánuje na příští léto – pravidelných Sousedských snídaní v rámci Uměleckého léta 2025. Přijďte si odpočinout, popovídat si a užít si krásné odpoledne ve společnosti přátel a sousedů.

Od 16:00 hod. se v piaristických zahradách uskuteční koncert Martina Chodúra a All Brass Bandu. Večer zakončí mše svatá ve farním kostele v 18:00 hod. a den uzavře ohňostroj u kolotočů ve 21:00 hod.

 

Neděle 8. září 2024

Nedělní program zahájí mše svaté ve farním kostele v 8:00 hod., 9:30 hod. a 11:00 hod. Od 10:30 hod. rozezní náměstí Sigmunda Freuda koncert Stanley's Dixie Street Bandu, který naladí příjemnou atmosféru nedělního dopoledne.

Odpolední program začne ve 14:00 hod. koncertem Swingového orchestru Bedřicha Pukovce, kde jako překvapení vystoupí i český Elvis Presley Vláďa Lichnovský. V 15:00 hod. se ve farním kostele uskuteční pobožnost na ukončení pouti, a víkend uzavře koncert Olgy Lounové na náměstí Sigmunda Freuda v 16:00 hod.

Po celý den bude na náměstí probíhat tradiční jarmark, kde si návštěvníci mohou zakoupit různé výrobky a pochutiny.

 

Doprovodný program po oba dva dny:

Návštěvníci budou mít možnost zhlédnout výstavu místních chovatelů ZO ČSCH od 9:00 hod. do 16:00 hod., stejně jako výstavu „Krása tematické filatelie“, kde si mohou zakoupit sběratelské známky s fotografiemi města Příbor. Centrum tradičních technologií bude otevřeno od 9:00 hod. do 16:00 hod. za zvýhodněné vstupné 40 Kč, kde bude k vidění výstava „Tma jak v pytli“ a proběhnou komentované prohlídky. V Kulturním domě si návštěvníci mohou prohlédnout také výstavu „Tatra v Příboře“.

 

Přijďte strávit příjemný víkend v Příboře a užít si pestrý program, který město připravilo pro všechny generace. Těšíme se na vás!

Mohlo by vás také zajímat...

HODICE: Knihovnou roku 2024 je Místní knihovna v Hodicích. Městská knihovna Chodov si odnesla cenu za realizaci odvážného a inovativního konceptu samoobslužné komunitní knihovny a Městskou knihovnou roku 2024 se stala Městská knihovna T. G. Masaryka Šumperk. Ocenění MARK pro mladé knihovníky převzal Bc. Michal Jokeš z Městské knihovny v Praze. Ceny byly slavnostně předány 10. října 2024 v Zrcadlové kapli v Klementinu, sídle Národní knihovny ČR.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
11.10.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Zamek Cieszyn vás zve k účasti na 23. ročníku přehlídky nejlepších diplomových prací v oboru užité grafiky a designu z Polska, České republiky, Slovenska a Maďarska a také studentů z těchto zemí studujících na zahraničních univerzitách. Práce v podobě ilustrací (grafiky, fotografii, náhledů) a krátkého popisu je možné nahrávat do 3. listopadu 2024.

Celá ČR, zahraničí
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
14.10.2024

ŠTOLMÍŘ U ČESKÉHO BRODU: Začátkem října se v s kostele sv. Havla ve Štolmíři u Českého Brodu konal výjimečný koncert duchovní hudby. Renomovaný soubor pro historicky poučenou interpretaci Musica Florea zde pod vedením dirigenta Marka Štryncla provedl Kyrie a Gloria in G Jana Křtitele Vaňhala (1739–1813) a v české premiéře pak Requiem d moll Jana Zacha (1713-1773).

Středočeský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Hudba
Co se děje
11.10.2024

ČR-PRAHA: Sokolové si již pošesté připomínali Památný den sokolstva – 8. října – jako významný den České republiky. Po celé republice se konaly pietní akty k uctění památky sokolů, kteří obětovali své životy v boji za svobodu, demokracii a samostatnost.

Památný den sokolstva uctívá nejen pět tisícovek sokolů a sokolek, kteří položili své životy v protinacistickém odboji, a mezi nimiž bylo i na 150 spolupracovníků výsadku Anthropoid, ale i všechny ty, kteří padli v 1. světové válce v řadách československých legií a v řadách 3. protikomunistického odboje.

"Zakladatelé dali Sokolu do vínku ryze demokratické zásady, na nichž sokolská organizace stojí. Jakákoliv totalitní moc tak byla, a vždy bude, pro naši členskou základnu zcela nepřijatelná. I to je skutečnost, kterou si dnešního dne připomínáme," zdůraznil Martin Chlumský, starosta České obce sokolské

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Senioři, Ostatní
Co se děje
10.10.2024