neděle
1. září 2024
svátek slaví Linda, Samuel
Moon Hooch
© Archiv pořadatele



Energií sršící brooklynské duo Moon Hooch přijíždí do Prahy i Olomouce

PRAHA: Energií nabití brooklynští Moon Hooch přivezou 8. října do olomouckého Jazz Tibet Clubu a o den později 9. října do pražského Paláce Akropolis výbušný materiál z posledního alba s příznačným názvem Life On Other Planets. Kapela, jejíž styl můžeme spolu s britským Guardianem definovat virtuózním jazzem stejně jako akustickým technem, dokáže na dva saxofony a perkuse vykouzlit neskutečné zvukové eskapády, pobavit originálním muzikantským humorem i roztančit davy. Ostatně stačí připomenout euforii, kterou jejich řádění vyvolalo, když v roce 2019 roztančili tisíce lidí na Karlově náměstí během Mladí ladí jazz Open Airu. Jako bonus je v Praze navíc podpoří neméně energickým vystoupením naše formace Tygroo. Před pražským koncertem proběhne se saxofonisty Wenzlem McGowenem a Michaelem Wilburem workshop, na kterém se budou věnovat práci v Abletonu i hře na saxofon. Na workshop navazuje diskuse.

od 08.10.2022 do 09.10.2022
Autor článku: 
Silvie Marková

Koncert je součástí festivalu Mladí ladí jazz. Více informací na www.mladiladijazz.cz. Předprodej vstupenek na koncert v síti GoOut: https://goout.net/cs/moon-hooch+support-tygroo/szsaldp/. Účast na workshopu je pro držitele vstupenky zdarma, samostatně za 150 Kč. Více informací o workshopu je k dispozici na https://www.mladiladijazz.cz/tha_events/moon-hooch-hudebni-workshop-mladi-ladi-jazz-2022/.

 

„Říkám vám, že tihle týpci jsou cool!“ prohlásil o kapele Moon Hooch Iggy Pop a The Guardian jako pojmenování jejich stylu nabízí termíny virtuózní jazz nebo akustické techno. Svůj nezaměnitelný sound si vybrousili tvrdou prací, buskingem v newyorském metru.  A když neohrožený N.Y.P.D. zhruba před deseti lety zakázal jejich vystupování z důvodu ohrožení veřejného pořádku, začali vyprodávat svoje koncerty po celém světě a vystupovat v televizních show vedle jmen, jako jsou Tame Impala a James Blake. Kapela, která neváhá pro dosažení nevídaného zvuku nasadit na saxofon pruhovaný červenobílý dopravácký kužel, se sama s nadhledem označuje jako post-racionální band, protože se vždy snaží hlavně dělat věci tak, jak je cítí, aniž by příliš řešila svůj úspěch a budoucnost. Tak přistoupili saxofonisté Wenzl McGowen a Michael Wilbur se svým bubenickým kolegou i k novému albu Life On Other Planets, kdy se prostě a jednoduše snažili přetavit veškerou energii ze svých živých vystoupení do 9 skladeb.

 

Program Mladí ladí jazz 2022:

8. 10. / Moon Hooch (US), Jazz Tibet Club, Olomouc

9. 10. / Moon Hooch (US) + Tygroo (CZ), Palác Akropolis
 

Dny maďarského jazzu (ve spolupráci s Lisztovým institutem v Praze):

22. 10. / Dny maďarského jazzu: Kaltenecker-Markó duó (HU), Jazzdock

26. 10. / JAZZBIT x Dny maďarského jazzu: Jazzbois (HU) + Jakob Gunnarsson Quartet (INT), Jazz Dock

 

Více informací:

Web: www.mladiladijazz.cz
Facebook: www.facebook.com/mladiladijazz/

 

Pro mladé do 26 let nabízejí pořadatelé zvýhodněné vstupné v hodnotě 2/3 ceny plné vstupenky.

 

Za podpory: Magistrát hl. m. Prahy, Ministerstvo kultury České republiky

Hlavní mediální partner: Český rozhlas Vltava

Mediální partneři: Radio 1, Český rozhlas Jazz, Radio Wave, Full Moon

Partneři: Velvyslanectví USA, Hotel Botanique, Městská část Praha 3 a Praha 5, Lisztův Institut - Maďarské kulturní centrum Praha, MVM - Magyar Villamos Művek Zrt. a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes), GoOut

 

Jsme součástí: Europe Jazz Network, International Jazz Day, EFFE, Take a stand

 

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: Rekola, česká bikesharingová společnost, představuje nový projekt propojující městskou cyklistiku a umění. Na sto deseti vybraných kolech v Praze se objevují polepy a odkazy na sociální sítě mladých českých talentů. Každé z těchto kol nese jedinečné umělecké dílo nebo odkaz na hudbu, poezii či grafiku. Mezi zapojené umělce a umělkyně patří hudebníci Lil Fault, The Interlude a Pastavbacku, Ay$kr, Devotch666 a Karolina Beranová, básníci Antonín Zhořec, Anna Smetanová, Josef Kináč a Nikola Týčová a vizuální umělci Max Butrón, Matyáš Melíšek a Amélie Počarovská. Ulovit si kolo a zažít inspirativní jízdu s jedním z umělců mohou lidé do konce roku.

Hl. m. Praha
Cestovní ruch, Knihy, literatura, média, Hudba, Výtvarné umění, Ostatní
Co se děje
30.08.2024

PRAHA: Kulturní produkční platforma ProFitArt se kromě produkce divadelních inscenací zabývá také kreativním vzděláváním. Aktivity mají významný sociální dopad, zaměřují se na psychomotorický vývoj dětí, podporu mentálního zdraví a emoční inteligenci. Součástí tohoto proudu jsou například workshopy pro děti a pro pedagogy Učení cirkusem pod vedením lektorů Cécile Da Costa a Roberta Janče a také nejnovější projekt s názvem Tanec a duševní zdraví (nejen) ve školách, který ProFitArt realizuje ve spolupráci s britským souborem Company Chameleon a Švandovým divadle na Smíchově.

Hl. m. Praha
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec, Vzdělávání, Menšiny a cizinci
Co se děje
27.08.2024

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ: Zdeněk Fryml, Jarmila Haldová, Monika Lemberková a Jana Hladíková získali titul Mistr tradiční rukodělné výroby Královéhradeckého kraje, který udílí krajští radní za významný přínos v oblasti tradiční lidové kultury a těm, kteří se významně zasloužili o jejich udržování a rozvoj za předchozí kalendářní rok. Nově je ocenění udělováno také významným osobnostem dlouhodobě působících v oblasti tradiční lidové kultury.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Lidová kultura, Soutěže a festivaly
Co se děje
20.08.2024

ČR: V polovině léta Vás zdravíme ze Zlatého oříšku a chceme se s Vámi podělit o úspěchy a zážitky nadaných dětí, které v Nadačním fondu celoročně podporujeme. Jak se daří několika laureátům po úspěchu v soutěži Zlatý oříšek, kterou jste mohli sledovat na Nový rok v České televizi, a jak jim společné úsilí s našimi partnery ovlivnilo život, jsme zachytili v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=db2Za6P5iCE

Celá ČR
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Ostatní, Soutěže a festivaly, Vzdělávání
Co se děje
15.08.2024