pátek
13. září 2024
svátek slaví Lubor
Vizuál ke kurzu
© Zdroj: http://www.freecinema.cz/



Talentová platforma převádí do on-line podoby herecký kurz

PRAHA: V rámci tohoto intenzivního a nového kurzu platformy Free Cinema, složeného ze série on-line přednášek - filmových ukázek a praktických hereckých cvičení, se budeme podrobně věnovat specifikům filmového herectví. Společně se ponoříme do tajů tvorby přesvědčivých emocí před kamerou. Účastníkům kurzu bude umožněno vyzkoušet si pod vedením profesionální filmové režisérky hned několik rozličných technik práce filmového herce. 

 

27.03.2021
18:00 - 19:30
Autor článku: 
Tereza Nová/ika

Kurz vám umožní hlubší a erudovanější vhled do tohoto komplexního a fascinujícího umění. Jednotlivé techniky si můžete zkusit na vlastní kůži a poznat, která technika práce herce s kamerou je vám bližší.

V první lekci začneme analýzou filmového herectví Charlieho Chaplina, které je založeno na perfekcionismu. Podrobně si představíme jeho vytříbenou hereckou techniku. Spolu s Charliem budeme trénovat základní a klíčovou dispozici každého filmového herce - důkladnou koncentraci a z toho vyplývající přesné načasování každého pohybu, gesta či emocionálního výrazu. Na to budou navazovat další lekce složené z teoretických přednášek (s filmovými ukázkami) a z praktických cvičení. V rámci každého workshopu se také zaměříme na vybrané slavné herecké či režisérské osobnosti a jejich inspirativní přístup k práci s hercem před kamerou. 

Kurz probíhá každou sobotu a neděli večer (celkem 8 lekcí). 
Začínáme v sobotu 27. 3. (18:00-19:30)

Lekce si můžete zakoupit jednotlivě za 300 Kč, či celý kurz výhodněji za 2100 Kč.

Lekce probíhají přes platformu ZOOM, kurzisté vždy dostanou přístup (link) na danou lekci. 
Kurz je ve slovenském jazyce.

https://www.facebook.com/events/468540161226948

Také pro děti je připravený jedinečný on-li kurz filmového herectví, který vede skvělá zkušená lektorka a filmařka Viktorie Ral Dzurenko: https://bit.ly/38B7m7l

http://www.freecinema.cz/

Mohlo by vás také zajímat...

HRADEC KRÁLOVÉ: Všichni určitě sledujete nepříznivou meteorologickou situaci, která je příčinou rušení a přesunu mnoha akcí. I my jako organizátoři akce Spray ´n´ chill, která měla proběhnout na mostu U Soutoku, jsme museli významně zasáhnout do programu. Vzhledem k programu a možnostem našich hostů jsme se rozhodli zítřejší večerní program zachovat a drobně rozšířit.

Program u mostu se pro tento týden ruší. Venkovní část akce chceme přesunout na pokud možno co nejbližší termín.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

OSTRAVA: Dovolujeme si vám oznámit, že kvůli očekávaným až extrémním srážkám a silnému větru jsme nuceni přesunout letošní Festival dřeva, Den v lese v Bělském lese v Ostravě ze soboty 14. 9. 2024 na sobotu 28. 9. 2024. Program i čas konání akce, zůstávají beze změny, viz níže.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

ČR: O výběru kandidáta na Oscara za Českou republiku v kategorii Nejlepší zahraniční film každoročně hlasují členové České filmové a televizní akademie (ČFTA), která stojí i za udílením cen Český lev. Do boje o prestižní cenu 97. ročníku americké Akademie filmového umění a věd akademici vybrali film Vlny scenáristy a režiséra Jiřího Mádla. Dobové drama připomíná události osudného roku 1968, kdy Československo začala v rámci „bratrské pomoci“ okupovat vojska Varšavské smlouvy. Film je inspirován skutečným příběhem skupiny novinářů Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu. Ve světové premiéře byl snímek uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Do kin oficiálně vstoupil 15. srpna, kde jej prozatím zhlédlo přes 350 tisíc diváků.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
11.09.2024

OSTRAVA: Ve čtvrtek 5. září byla na Slezskoostravském hradě otevřena nová dlouhodobá výstava nacházející se ve sklepních prostorech. Země na obzoru!!! aneb Jak slezskoostravské uhlí dobývalo Arktidu zavede návštěvníky do světa jednoho z nejvýraznějších šlechticů 19. století – Johanna Nepomuka hraběte Wilczka.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky
Co se děje
11.09.2024