pátek
3. května 2024
svátek slaví Alexej
Moderátoři Spring Festivalu Katie Machová a Kovy před Žižkovskou věží
© Foto: Jaromír Zubák



Hudba pro lepší náladu a pro zdravotníky zdarma. Spring Festival nabídne první jarní den přes pět hodin skvělé muziky

PRAHA: Přes pět hodin prvotřídní hudby v podání těch nejlepších českých interpretů a kapel - to je I. ročník Spring Festivalu. Ten odstartuje v sobotu 20. března od 17 hodin z Žižkovské věže v Praze. Místo a termín vybrali organizátoři symbolicky: věž jako místo nadhledu a vysílač skvělé hudby, šířící do světa pozitivní energii, a první jarní den jakožto začátek hezkých dní, s nimiž vždy přichází nová naděje. Observatoř nacházející se ve věži ve výšce 93 metrů nad zemí tak postupně rozezní Vojta Kotek se svojí kapelou Th!s, Pokáč, Ewa Farna, Mig 21, Mirai a David Koller Band. Pětihodinovým maratonem provede známý youtuber Kovy, backstage moderátorkou bude Katie Machová. Festival proběhne v podobě živého streamu a jeho pořadatelem je Ticketstream, přes jehož webové stránky bude možné koncert sledovat a také na něj už teď zakoupit vstupenky.

20.03.2021
17:00
Autor článku: 
Jana Bryndová

„Ze zkušeností z minulého roku už víme, že si lidi umějí užít naplno i online přenos a kapely i interpreti mají velkou chuť jim zahrát,“ říká za pořadatele Viktor Mastník, spolumajitel a ředitel společnosti Ticketstream. Ten věří nejen v sílu špičkově provedeného online streamu, ale zejména v nasazení, nápady a chuť lidí společně se potkat u živě provozované hudby. „Diváci se mohou těšit na dvě vizuálně odlišné scény a impozantní výhledy na Prahu. Chceme klást maximální důraz na celkový zážitek z festivalu, jeho vizuální podobu a kvalitu zvuku,“ doplňuje dramaturgyně Lucie Hájková.

„Přenos chceme věnovat všem zdravotníkům - zejména sestřičkám, ale i dalším, kteří teď pracují nebo pomáhají v nemocnicích, hospicích i pečovatelských službách,“ vysvětluje další záměr letošního ročníku Viktor Mastník. „Pokud nám zdravotníci napíší z oficiálního pracovního emailu na adresu sestrickynafestival@ticketstream.cz, zašleme jim kód na sledování festivalu zdarma,“ upřesňuje a vyzývá posluchače: „Pošlete vzkaz umělcům a lidem, vyfoťte, jak si užíváte festival a nezapomeňte fotky označit #sestrickynafestival, #springfestivalcz a #hudbanasspojuje.”

Zároveň Viktor Mastník zdůrazňuje, že celý večer bude doslova nabitý pozitivní energií. V tu věří i youtuber Kovy, který bude spolu s moderátorkou Katie Machovou večerem provázet. „Kultura, hudba a obzvlášť ta živá, je jako nabíječka. A věřím, že zejména v těchto týdnech všichni pořádně nabít potřebujeme. Jsem rád, že mám možnost touto unikátní akcí diváky provést, a nemůžu se dočkat, až při poslechnu živé hudby s kulisami panoramatických výhledů z Žižkovské věže společně přivítáme jaro. Tak vzhůru do toho, vzhůru na věž!” těší se na sobotní přenos Karel Kovář známý jako Kovy.

Na Facebooku a Instagramu festivalu mohou diváci sledovat atraktivní festivalové vteřiny ze zákulisí příprav. „Vstupenky lze koupit na stránkách Ticketstreamu za 400 korun, v den konání akce se cena zvedne na 450 korun,“ říká Viktor Mastník s tím, že všichni, kteří festival letos navzdory všem překážkám připravili, do něj dali celé své srdce. „Věříme totiž, že kultura, která lidi spojuje a přináší jim dobrou náladu, je v životě nepostradatelná,“ uzavírá.

Spring Festival se uskuteční v sobotu 20. března od 17.00 do 22.00 hodin prostřednictvím live.ticketstream.cz/spring

I. ročník Spring Festivalu

Kdy: V sobotu 20. března od 17.00 do 22.00

Kde: Žižkovská věž Praha, odkud bude přenos vysílán na live.ticketstream.cz/spring

Vstupenky za 400 - 450 korun na www.ticketstream.cz/spring, hashtagy: #springfestivalcz, #hudbazije a #hudbanasspojuje, email pro sestřičky a zdravotníky: sestrickynafestival@ticketstream.cz

Moderují: Kovy, Katie Machová

Účinkují: Th!s, Pokáč, Ewa Farna, Mig 21, Mirai a David Koller Band

www.ticketstream.cz

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA: 30. dubna bude Karlovo náměstí patřit jazzu i dalším hudebním žánrům. Pod taktovkou festivalu Mladí ladí jazz proběhne na největším náměstí v Praze velkolepá oslava Mezinárodního dne jazzu. Na zdarma přístupném Open airu vystoupí berlínští Jazzanova, belgická free jazzová formace Don Kapot nebo německá fusion kapela Searching for Home. Festivalovým highlightem bude vystoupení legendární skupiny Prago Union s frontmanem Katem doplněné o dechovou sekci v podobě čtveřice Krotitelé Dechů.

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024

ČR-ZAHRANIČÍ: Krátký animovaný film "Plevel" byl vybrán do oficiálního programu La Cinef na Festivalu v Cannes. Tato absolventská práce, kterou režírovala Pola Kazak a produkovaly MAUR film a Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku, slibuje divákům silný vizuálně podmanivý příběh.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Co se děje
02.05.2024

PRAHA-ZAHRANIČÍ: Výstava Group Therapy je dialogem a konfrontací uměleckých děl z rostoucích sbírek Galerie hlavního města Prahy a Deutsche Telekom. Ve více než osmdesáti dílech od čtyřiceti šesti současných umělců reflektuje aktuální společenská témata, jako jsou ohrožení demokracie, vzestup autoritářských režimů, nesnášenlivost vůči menšinám, cizincům a lidem s odlišnými názory, apatie a lhostejnost vůči klimatické krizi, terorismus a války. Název výstavy je odvozen od vystaveného díla výtvarnice Evy Koťátkové. Vedle ní v expozici vystavují také další české umělkyně a umělci Lenka Glisníková, Daniel Balabán, bosenská umělkyně Šejla Kamerić, chorvatský multimediální tvůrce Igor Grubić nebo ukrajinská malířka Lesia Khomenko. Výstavu Group Therapy lze v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí navštívit od 26. dubna do 11. srpna 2024.

Hl. m. Praha
Co se děje
26.04.2024

POLICE NAD METUJÍ: Mladý a dynamický symfonický orchestr Police Symphony Orchestra ve svém čtrnáctém roce existence sestoupí na okamžik z hudebních pódií na filmová plátna. Dokumentární film s názvem Velký finále mapuje tři roky života mladých lidí amatérského orchestru, jejich radosti i strasti, úspěchy i vyčerpání, ale hlavně odhodlání jít si za svými sny. Ty si nadále plní také v roce 2024, během kterého se postaví na stage festivalu Rock for People nebo pódium českého hudebního chrámu, pražského Rudolfina. Události pod taktovkou nadšenců z Police nad Metují slibují zážitky, dojetí, skvělou hudbu a energii.

Královéhradecký kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Hudba, Soutěže a festivaly
Co se děje
29.04.2024