pátek
19. července 2024
svátek slaví Čeněk
Letní umělecká akademie
© Zdroj: archiv



Nezisková organizace Delej co tě baví připravuje netradiční příměstské tábory

PRAHA: Příměstské tábory neziskové organizace Delej co tě baví podpoří kreativní myšlení, tvůrčího ducha, fair play, ale třeba i vztah k přírodě a k životnímu prostředí. Děti si tak mohou prázdniny užít v táborech specializovaných na rybaření, cyklistiku, bádání v kreativní laboratoři nebo ve workshopech s uměleckým zaměřením. To vše pod vedením zkušených pedagogů a profesionálů.

Autor článku: 
Kateřina Martykánová/ika

„V letošním roce organizujeme hned 4 příměstské tábory. Důvodem je velká poptávka ze strany rodičů v této komplikované době. Děti i rodiče se proto rádi vracejí k zavedené společnosti, se kterou mají dobré zkušenosti, vědí, že naši vedoucí jsou zodpovědní profesionálové a pedagogové, se kterými si děti užijí spoustu legrace,“ vysvětlila Jiřina Faloutová z pořádající organizaci Dělej co tě baví a doplnila, že jejich tematická nabídka letos sahá jak do oblíbených volnočasových aktivit, tak nabízí i možnost si vyzkoušet nové činnosti především v umělecké oblasti.

Dva z příměstských táborů totiž navazují na projekt www.studentska-akademie.cz a jsou určeny starším dětem. „Tyto tábory jsou zaměřeny uměleckým směrem. Jedná se spíše o vzdělávací workshopy, které povedou profesionální umělci a herci,“ vysvětlila Faloutová.

Letní umělecká akademie se bude konat od 13. do 17. července 2020 a nabízí dětem umění pohybu, pantomimy a improvizace a také co je to performance. Od 20. do 24. července 2020 pak proběhne Letní kreativní laboratoř, která účastníky tábora provede všemi fázemi divadelní tvorby a naučí děti více o herectví, hudbě i o výtvarném vyjádření. Pedagogové z vysokých uměleckých škol povedou děti k tvůrčímu myšlení a nechají je rozvinout vlastní schopnosti a kreativitu.

Novinkou v nabídce příměstských táborů je také rybářský tábor, který organizace kvůli velkému zájmu nabízí hned ve dvou termínech. A to od 3. do 7. srpna a poté od 10. do 14. srpna 2020. „Rybářský příměstský tábor vznikl zcela spontánně ze strany dětí a v návaznosti na čím dál tím více diskutované téma úbytku vody. Díky našemu partnerovi Ministerstvu zemědělství se děti dozvědí nejen o chytání ryb, ale především též něco o vodním hospodářství, přírodě a o tom, jak ji můžeme chránit. Jedinou podmínkou je vlastnit rybářský prut,“ informovala Jiřina Faloutová a dodala, že tábor povede herec a vášnivý rybář s 40 letou praxí Patrik Vojtíšek. Na závěr děti složí zkoušky, obdrží dětský rybářský lístek a stanou se skutečnými rybáři a rybářkami v Českám rybářském svazu, se kterým program vzniká.

Na oblíbený příměstský tábor se můžou těšit i malí cyklisté. Bike camp, příměstský tábor se 4 letou tradicí, je letos naplánovaný na 17. až 21. srpna 2020. Na děti ve věku od 7 do 14 let čeká pět dní plných zábavy na kole v prostředí Královské obory Stromovka a pražského Výstaviště. A nejen to. Připraven je pro ně i bohatý doprovodný táborový program a také táborová hra s hlavní výhrou horským kolem B´TWIN od Decathlonu, který je partnerem Bike campu, kromě Městské policie Praha nebo organizace BESIP.

Více informací o táborech a přihlášky najdete www.delejcotebavi.com nebo www.facebook.com/delejcotebavi.

 

PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY DĚLEJ CO TĚ BAVÍ 2020

Letní umělecká akademie

Termín: 2. týden prázdnin/ 13. - 17.7 2020

Věk: 10 – 15 let

Cena: 4.900,- Kč

Vzdělávací workshopy formou příměstského tábora pod vedením profesionálních umělců.

Čeká nás skrze nejrůznější zadání a témata probouzení naší fantazie a představivosti. Budeme tvořit, objevovat, hledat a zkoumat co vše můžeme nejen tělem vyjádřit a na závěr ukážeme náš společný výtvor rodičům. Na předchozích pohybových ani uměleckých zkušenostech nezáleží, důležitá je chuť se hýbat, otevřít svou kreativitu a nebát se experimentovat.

Umění pohybu – povede Veronika Vaculíková, aktivní pohybová performerka a tanečnice

Umění improvizace - povede Adam Halaš, vedoucí katedry nonverbálního divadla a pedagog HAMU

Umění performance – povede Darina Alster, vizuální umělkyně, performerka, publicistka a pedagožka.

 

Letní kreativní laboratoř 

Termín 3. týden prázdnin / 20. - 24. 7. 2020

Věk: 8 – 15 let

Cena: 4.900,- Kč

Umění jako živý organismus s profesionálními umělci!

V letní kreativní laboratoři propluješ všemi odvětvími divadelní tvorby a nasaješ tu správnou kreativní energii. Jednotlivá odvětví se prolínají a propojují a komunikují, jedna utváří a ovlivňuje druhou a působí jako živý neustále se měnící organismus. V rámci zvoleného tématu si projdeš všemi fázemi tvorby, budeš improvizovat v herectví, hudbě i ve výtvarném vyjádření. Bližší rozvinutí povedeš podle svých přání a dle své přirozenosti.

Herectví a improvizace - povede Adam Halaš, vedoucí katedry nonverbálního divadla a pedagog HAMU

Výtvarno – povede Erika Čičmanová, scénografka, výtvarnice, malířka, lektorka.

Hudebnění – povede Jan Mrázek, divadelní lektor, improvizátor, písničkář.

 

Rybářský příměstský tábor

Termín: 3.- 7.8 2020 a 10.-  14.8.2020

Věk: 8 – 15 let

Cena: 4.900,- Kč

Příměstský rybářský tábor nabízí bohatý program zaměřený na vše okolo rybaření. Děti se tak seznámí pod vedením zkušeného rybáře hravou a srozumitelnou formou s různými technikami lovu, přípravou rybolovného místa, krmením, vázáním koncových montáží, ovládáním člunu a dalšími dovednostmi. To vše v krásném prostředí okolo rybníků a řek spojené s dalšími zábavnými aktivitami, hrami a koupáním. Tábor je vhodný jak pro začátečníky, tak i zkušenější rybáře a rybářky. Vlastní prut podmínkou.

Povede herec a vášnivý rybář s 40 letou praxí Patrik Vojtíšek.

 

Bike camp

Termín: 17. – 21. srpna 2020

Věk: 7 – 14 let

Cena 3.500,- Kč

Příměstský sportovní tábor pro děti, které mají rády nejen jízdu na kolech. Celodenní pobyt v přírodě, Královské oboře Stromovka a v okolí Prahy 7. Výlety na kolech, výuka bezpečné jízdy a se zkušenými pedagogy, jak se starat o kolo, prohlídky zajímavých zákoutí Výstaviště Praha, plavání, planetárium, soutěže, táborová hra a především spousta zábavy! Slušnost a ohleduplnost nejen na kole a fair play chování. První cena bude horské kolo B´TWIN od Decathlonu, avšak každé dítě si odnese nějaký dárek.

www.delejcotebavi.com

Mohlo by vás také zajímat...

ČR-ZAHRANIČÍ: Platforma Terén se vydává na téměř měsíční (22. 7. – 19. 8. 2024) zahraniční touring s loutkovou inscenací Návštěva. Kromě hlavního města Soulu ji uvede i v dalších menších městech jako Gwangju nebo Jeonju. Autoři Návštěvy, Robert Smolík a Veronika Vlková, představí tamějšímu publiku a odborné veřejnosti české loutkové divadlo i výtvarné umění. Hostování bude doplněno o doprovodné programy v podobě workshopů, přednášek a diskusí. Program probíhá v rámci projektu PerformCzech, který s podporou Národního plánu obnovy organizuje Institut umění – Divadelní ústav.

zahraničí
Knihy, literatura, média, Divadlo a tanec, Soutěže a festivaly
Co se děje
19.07.2024

ČR: Nové Mexiko, podivný zapadákov plných prazvláštních individuí, kde vládnou drogy, zločin, ale i vypracované svaly. Režisérka Rose Glass si pro svůj druhý snímek, adrenalinem napumpovaný thriller Zatracená krvavá láska, vybrala téma ženské síly, pomsty a žhnoucí vášně. Britská autorka do své pocty retro žánrovým snímkům obsadila hvězdná jména jako Kristen Stewart, Ed Harris nebo Dave Franco. Snímek měl svou slavnostní premiéru na filmovém festivalu Sundance, kde se setkal s nadšenými ohlasy kritiků i diváků. Magazín Harper’s Bazaar o filmu tvrdí, že „jeho nespoutaná energie vás definitivně rozpálí,“ server Screen Rant říká, že se jedná o „vzrušující podívanou od první vteřiny až do úplného konce“. Očekávanou novinku z produkce A24 uvedl do kin distribuční společnost Aerofilms 18. července.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média
Co se děje
19.07.2024

PRAHA: S velkým zármutkem jsme se dozvěděli, že nás 18. července opustila Marcela Martiníková, vynikající tanečnice, múza Pavla Šmoka a nejvýraznější tvář souboru Balet Praha.

Celá ČR, Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
19.07.2024

ZLÍN: Ve zlínském muzeu, krajské galerii i knihovně je pro děti všech věkových kategorií připraven zajímavý program. Děti se mohou těšit na tvořivé dílny, čtení i výlety za kulturou.

Zlínský kraj
Děti a mládež, Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Výtvarné umění, Památky
Co se děje
18.07.2024