pátek
27. září 2024
svátek slaví Jonáš
foto z budoucí obálky knihy
© zdroj: archiv nakladatele



Facebookové vyprávění psa Egona vyjde knižně

ČR: Trochu neučesané texty z deníčku určené původně jen na facebookovou stránku Egon - z mýho deníčku se přetavily pod křídly malého, ale renomovaného nakladatelství Titanic ve skutečnou Knížku. Vysazenou písmem Baskerville... Ve vynikající grafické úpravě studia CartonClan, s fotografiemi Petry Baďurové a Miroslava Zajíce.

Autor článku: 
TZ/ika

Čtenáři se již nyní mohou těšit na každodenní, majitelům psů důvěrně známé situace viděné s nadsázkou, černým humorem a ironií, ale tentokrát z pohledu psa. Jaké to je být opečovávaným psím mazlíčkem? Co na to náš chlupatý člen smečky? A co je to za spolek tihle pejskaři? Byl by pes nejlepším přítelem člověka, kdyby uměl mluvit? Je pejskařina masochismus? To vám bude vyprávět svérázným jazykem v knize pes Egon. Nefalšovaný Pražák.

Egonova panička zvaná panda je nejen neskutečně trhlá a otravně důsledná ve své přehnané péči, ale také toho o psech dost ví. Zábavnou sebekritickou formou se dělí se čtenáři o své celoživotní kynologické know-how. Možná nakonec po čtyřnohém příteli zatouží i čtenář, který všechny ty radosti, útrapy a souznění s blízkou psí duší na vlastní kůži dosud nepoznal.

V současné době si po pár dnech tato kniha o psu Egonovi s neodolatelným pohledem vede skvěle na HitHitu, kde si ji mohou zájemci zajistit se slevou či se se zajímavou výhodou ve formě odměn za jejich podporu. Mohou si tam přečíst též ukázku z knihu či shlédnout vtipnou videoukázku v podání herce Ondřeje Pavelky: www.hithit.cz/knihaegon . Kniha spatří světlo světa koncem léta.

Zdroj: Petra Egon

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Vláda ČR schválila návrh státního rozpočtu na rok 2025. Kapitola Ministerstva kultury činí 21,3 miliardy korun. Jde tedy o více než dvaceti osmi procentní navýšení oproti schválenému rozpočtu na rok 2024, který činil 16,59 miliard korun. Návrh rozpočtu Ministerstva kultury pro rok 2025 je tak o 4,7 miliardy korun vyšší než v roce 2024.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
26.09.2024

ČR: V neděli 22. září 2024 se v Libici nad Cidlinou uskutečnila celostátní konference Svazu českých divadelních ochotníků (dále jen SČDO). Na programu bylo hodnocení činnosti za uplynulé funkční období, diskuse o budoucnosti amatérského divadla a klíčový bod – volba nového předsednictva na dalších pět let.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
25.09.2024

ČR: Díky štědrosti diváků a dárců se během nedělního benefičního koncertu podařilo na pomoc postiženým povodněmi vybrat 38 209 076 korun. Vybrané prostředky poputují do sbírky SOS Povodně organizované Člověkem v tísni. Během hudebního večera vystoupili bez nároku na honorář David Koller s Kollerbandem, Tomáš Klus, Janek Ledecký, Aneta Langerová, Adam Plachetka, Jiří Pavlica a Hradišťan, Kateřina Kněžíková, Lenka Dusilová a Karel Plíhal.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Ostatní
Co se děje
24.09.2024

PRAHA: Libeňské Studio ALTA v září oficiálně oznámilo příchod nového uměleckého vedení. Od roku 2025 převezme dramaturgii pražského uměleckého prostoru programový tým, který vzešel z výběrového řízení vycházejícího z otevřené výzvy. 

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
26.09.2024