pondělí
29. dubna 2024
svátek slaví Robert
Cantica laetitia - festival adventní a vánoční hudby, Bratislava 2018
© Foto: Klára Kolenová



Čerstvě oceněný sbor Cantica laetitia chystá vánoční koncert

ZLÍN, BRATISLAVA: Pěvecký sbor Canticia laetitia ze Zlína se ve dnech od 7. do 9. prosince 2018 zúčastnil 13. ročníku Mezinárodního festivalu adventní a vánoční hudby v Bratislavě, kde získal dvě Zlatá pásma a vybojoval i Cenu Grand Prix pro sbor. Sbormistr Josef Surovík si odnesl Speciální cenu pro nejlepšího dirigenta. Jste srdečně zváni na jejich vánoční koncert 26. prosince v 17.00 v Kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Zlíně na Jižních Svazích.

26.12.2018
17:00
Autor článku: 
TZ/ika

Na mezinárodní festival do Bratislavy přijeli soutěžit sboristé z celého světa (Jihoafrická republika, Bělorusko, Estonsko, Irsko, Rakousko, Polsko, Rumunsko a Česká republika). Zpěváci Cantica laetitia soutěžili v kategorii Sakrální hudba a cappella, kde získali Zlaté pásmo za 97,25 bodů a stali se i vítězi této kategorie. Díky vysokému bodovému ohodnocení byl zlínský sbor oceněn i hlavní festivalovou Cenou Grand Prix pro sbory. Druhé Zlaté pásmo Cantica laetitia dostala v kategorii Komorní sbory dospělé.

Sbormistr Josef Surovík byl na festivalu oceněn Speciální cenou

Mezinárodní  šestičlenná porota soutěže v Bratislavě letos udělila i Speciální cenu pro nejlepšího dirigenta, kterou získal sbormistr Cantica laetitia Josef Surovík. Zlínský sbormistr byl již dříve oceňován za své sbormistrovské umění. V roce 2009 byl Surovík oceněn národní Cenou unie pěveckých sborů - sbormistr-junior a v roce 2012 získal Cenu za příkladnou práci s mládežnickým sborem na FSU Jihlava. Josef Surovík také obdržel v září 2014 Cenu primátora města Zlína za práci sbormistra a za vynikající výsledky, které za deset let existence dosáhl se sborem Cantica laetitia.

Vítězný sbor chystá na Štěpána opět Vánoční koncert ve Zlíně

Cantica laetitia vystoupí 26. prosince v 17.00 v Kostele Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Zlíně na Jižních Svazích. Zlínští sboristé zazpívají tradiční oblíbenou Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby s orchestrem Collegium Musicum pod taktovkou Josefa Surovíka. Zlínský sbor uvede také skladby Felixe Mendelssohna-Bartholdyho, Gustava Holsta, Ērikse Ešenvaldse a dalších. Jako host na koncertě vystoupí dětský pěvecký sbor Cantica Zlín pod vedením Terezy Surovíkové. Vstupenky je možné objednat za výhodnější cenu v předprodeji na emailu: cantica.laetitia@email.cz. Cena lístků v předprodeji je 160 Kč/90 Kč (dospělí/děti 6 – 12 let). Vstupenky je možné sehnat i na místě za cenu 190 Kč pro dospělé (pro děti zůstává cena stejná).

Sbor Cantica laetitia pravidelně podporuje Statutární město Zlín.

Oficiální webová stránka sboru: www.canticalaetitia.cz

Oficiální YouTube kanál sboru: https://www.youtube.com/channel/UCHCVE8LZ-4dFW35WYnCkRBA

Zdroj: Mgr. Sabina Kučerová, PR manažerka pěveckého sboru Cantica laetitia Zlín

 

Mohlo by vás také zajímat...

PRAHA-ZAHRANIČÍ: Výstava Group Therapy je dialogem a konfrontací uměleckých děl z rostoucích sbírek Galerie hlavního města Prahy a Deutsche Telekom. Ve více než osmdesáti dílech od čtyřiceti šesti současných umělců reflektuje aktuální společenská témata, jako jsou ohrožení demokracie, vzestup autoritářských režimů, nesnášenlivost vůči menšinám, cizincům a lidem s odlišnými názory, apatie a lhostejnost vůči klimatické krizi, terorismus a války. Název výstavy je odvozen od vystaveného díla výtvarnice Evy Koťátkové. Vedle ní v expozici vystavují také další české umělkyně a umělci Lenka Glisníková, Daniel Balabán, bosenská umělkyně Šejla Kamerić, chorvatský multimediální tvůrce Igor Grubić nebo ukrajinská malířka Lesia Khomenko. Výstavu Group Therapy lze v Domě U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí navštívit od 26. dubna do 11. srpna 2024.

Hl. m. Praha
Co se děje
26.04.2024

RONOV NAD DOUBRAVOU: V souvislosti s plánovaným dokončením celkových úprav náměstí se vedení města rozhodlo naplnit myšlenku pořízení sochy věnované svému nejslavnějšímu rodákovi. Ta se objevovala již od šedesátých let minulého století, kdy byla v Nečasově vile instalována obrazová galerie určená nejen pro díla Chittussiho, ale i dalších malířů Železných hor.

Pardubický kraj
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Senioři, Památky
Co se děje
25.04.2024

ČR-PRAHA: Hlavním cílem předloženého návrhu je především zavést do právního řádu České republiky institut statusu umělce. Děje se tak prostřednictvím novelizace zákona č. 203/2006 Sb. o některých druzích podpory kultury. Za tímto účelem novela zřizuje nový registr umělců, který povede Ministerstvo kultury. Status umělce se stane nástrojem možné finanční podpory pro umělce, kteří mají na trhu práce mnohdy velmi specifické postavení.  

Celá ČR, Hl. m. Praha
Co se děje
25.04.2024

LIBEREC: Pro Liberec je Botanická zahrada nejen turistickou atrakcí, ale významným vědeckým botanickým centrem. Známost zahrady zvyšuje schopnost vědecká aktivita mezinárodních botanických konferencí, výměna teoretických znalostí přírody a také významná přednášková tvorba.

Liberecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
25.04.2024