neděle
21. července 2024
svátek slaví Vítězslav
Ilustrační snímek k představení
© DS TYL SLANÁ



Malý princ pro školy v Liberci

LIBEREC: Divadelní soubor Tyl Slaná uvede reprízu svého aktuálního představení Malý princ v Experimentálním studiu Lidových sadů v Liberci. Hned dvě představení se uskuteční v pátek 27. dubna od 9 a 11 h.

27.04.2018
09:00
Autor článku: 
Radek Šmíd

"Kniha spisovatele a letce Antoina de Saint-Exupéryho, jež poprvé vyšla v roce 1943, patří mezi 50 nejprodávanějších na světě, a je rozhodně více než jen pohádkou. Prostý příběh konfrontuje náš svět řízený snahou o ovládání přírody, materialismem a egoismem s čistým pohledem dětského hrdiny. Ten vidí smysl v jiných věcech – v přátelství a lásce. Nachází je při svém putování po sedmi planetách, při němž se střetává dětský svět se světem dospěláků," uvedl Radek Šmíd, vedoucí Divadelního souboru Tyl Slaná.

Ve hře účinkují jak zkušení herci slánského divadelního souboru, tak i dětští představitelé nejen titulní role. Režie představení se chopila Martina Plichtová.

„Snad smíme doufat, že naše inscenace bude diváky z řad školáků bavit, ale třeba je navíc přitáhne i ke čtení, a to nejen tohoto příběhu. Nejaktuálnější informace o našem představení můžete najít na internetové stránce www.dstyl.cz,“ dodal na závěr divadelní principál.

 

Divadelní soubor Tyl:

Divadelní soubor Tyl ve Slané si za léta svého působení vybudoval hezké zázemí, dobrou pověst a hlavně partu bezvadných přátel, kteří vám rok co rok nabízejí veliké množství kulturních akcí, ze kterých si určitě každý vybere. Pravdou bohužel je, že pestrostí nabídky nemůžeme konkurovat všem těm satelitům nebo internetu, ale v něčem přeci jen dokážeme víc. Dokážeme spojovat lidi, kteří se sejdou v jednom sále, vidí a slyší stejné věci, posedí si u sklenky dobrého vína či šálku kávy, živě si pohovoří z očí do očí, pozdraví se podáním rukou nebo polibkem na tvář a odchází s pocitem příjemně stráveného času. Také v tom je kouzlo divadla. Myslete na to a příště zkuste dát přednost návštěvě některého z našich představení.

 

Mohlo by vás také zajímat...