sobota
24. srpna 2024
svátek slaví Bartoloměj
plakát k výstavě
© zdroj: http://www.slovackemuzeum.cz



Vládci noci - výstava o nočním životě zvířat

UHERSKÉ HRADIŠTĚ: Výstava Slováckého muzea o nočním životě zvířat vysvětluje, jak a pomocí čeho se ve tmě orientují. Také objasňuje, jaký vliv na jejich život má člověk, který už dávno nechodí „spát se slepicemi“. V moři, na dvoře, v mokřadech nebo v lese jsou instalovány desítky dermoplastických preparátů: sovy, hlodavci, ptáci, i rozměrově větší zvířata, jako je liška, rys ostrovid, srnec či prase divoké. K výstavě je pro děti připraven dobrodružný výukový program.

od 07.12.2017 do 04.03.2018
Autor článku: 
ika

Výstava vznikla ve spolupráci s Muzeem Těšínska, Muzeem Beskyd Frýdek-Místek, Muzeem regionu Valašsko ve Vsetíně, Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně, Gymnáziem Uherské Hradiště a Mysliveckým spolkem Bukovina Popovice.

Hlavní budova, Smetanovy sady 179, Uherské Hradiště. Výstava potrvá do 4. března 2018.

K výstavě Vládci noci jsme pro děti připravili dobrodružný výukový program Svět nočních zvířat.
S baterkou se projdeme temným lesem, potkáme zvířata, která ožívají nebo loví hlavně v noci. Povíme si o jejich životním prostředí i o tom, jak do něj někdy nehezky zasahuje člověk.

Obsah programu: prohlídka výstavy, tvořivé a vědomostní aktivity.

Program je připraven pro žáky MŠ, žáky prvního i druhého stupně ZŠ, čas 60–90 minut. Rezervace u MgA. Petry Tománkové, e-mail: petra.tomankova@slovackemuzeum.cz, mobil: 734 282 498. Další podrobnosti naleznete na www.slovackemuzeum.cz v sekci Pro školy.

Další informace zde

Mohlo by vás také zajímat...