pondělí
22. července 2024
svátek slaví Magdeléna
Foto z představení
© archiv divadla



Představení mladoboleslavského divadla zachycuje dramatický život krále komiků

SEDLČANY: Městské divadlo Mladá Boleslav přiveze ve čtvrtek 26. října do sedlčanského Kulturního domu Josefa Suka představení Chaplin. Směšně neveselý a nevesele směšný příběh krále komiků začíná v 19.30 hodin a v režii Pavla Kheka hrají Matouš Ruml, Petr Prokeš, Lucie Matoušková, Petr Mikeska nebo Svatava Milková.

26.10.2017
19:30
Autor článku: 
Karel Souček

„Tato inscenace se stala součástí našeho dramaturgického plánu z důvodu zajímavosti a dramatičnosti Chaplinova života. Navíc jsme nalezli ideálního představitele titulní role a tím je Matouš Ruml. Autory našeho inscenačního textu jsou Lenka Smrčková a Pavel Khek, kteří vycházeli z někdejší inscenace zlínského divadla,“ vysvětlil umělecký šéf mladoboleslavského divadla Petr Mikeska.
Osud Charlese Spencera Chaplina by vydal na několik divadelních her. Tak třeba jeho čtyři manželky by vydaly na slušnou tragikomedii. Jeho vztah k nemocné matce je jímavá a citlivá balada. Jeho dar najít v každé lidské situaci humor je groteska grotesknější než jeho grotesky filmové. Jeho posedlost filmem si nezadá s Mozartovou vášní k hudbě a jeho konflikt s americkou justicí by byl výsostným politickým divadlem. Chaplinův život jakoby mapoval pohnuté osudy 20. století.
Představení Chaplin mělo premiéru 29. května 2015 a divadlo ho uvedlo již zhruba šedesátkrát. „Životopisné hry se těší zájmu publika a v kombinaci s výkonem Matouše Rumla a podívanou s velkým obsazením jde o atraktivní divácký titul,“ doplnil Petr Mikeska, který se těší na vnímavé a inteligentní sedlčanské publikum.

Mohlo by vás také zajímat...