úterý
23. července 2024
svátek slaví Libor
Foto z představení
© archiv souboru



Příbramské děti i jejich rodiče potěší příběhy kocoura Mikeše

PŘÍBRAM: Známé příběhy kocoura Mikeše a jeho kamarádů Pašíka a Bobeše přiveze do Příbrami Divadlo Scéna Zlín. Představení s názvem O kocouru Mikešovi sehraje na Velké scéně Divadla Antonína Dvořáka v neděli 14. května od 15 hodin, pondělní představení od 9 a 10.30 hodin jsou určena příbramským školákům.

14.05.2017
15:00
Autor článku: 
Karel Souček

„Máme rádi klasické pohádky,“ vysvětluje zařazení tohoto titulu na repertoár zlínského divadla jeho ředitelka Hana Mrázková. „A nápad inscenovat Kocoura Mikeše mě napadl díky mým rodičům, kteří mají černého kocourka Mikeše. Nápad byl nabídnut, odsouhlasen a vznikla pohádka,“ směje se ředitelka divadla.

Zinscenované příběhy odpovídají slavné knize Josefa Lady. „Vzali jsme to od začátku, kdy se Mikeš učí chodit po dvou, jak s Pašíkem vyrazí na pouť, jak jde Mikeš do školy, jak uteče k cirkusu a další a další příběhy. Ohlas máme velmi dobrý. Jedná se o klasickou pohádku, která ctí pana Ladu, a je navíc plná krásných písniček. Jednoduše řečeno, krásná poctivá česká pohádka,“ poznamenává s úsměvem Hana Mrázková.

Přibližně hodinové představení mělo premiéru před třemi lety, režie se ujal Zdeněk Lambor a v rolích Mikeše alternují Jan Šťáva a Dalibor Dufek. Určeno je pro děti mateřských a prvních až třetích tříd základních škol a samozřejmě pro celé rodiny. Zlínské Divadlo Scéna se do Příbrami vrací zhruba po roce, kdy zde uvedlo inscenaci Vinnetou.

Mohlo by vás také zajímat...