neděle
28. července 2024
svátek slaví Viktor
Ondřej Sokol
© DK ŠUMPERK



One-man show Ondřeje Sokola, která vás dostane

ŠUMPERK: Svým sólovým vtipným stand-up představením Celebrity Vás přijede do Šumperka ve středu 15. března rozesmát až k slzám populární herec, bavič, uznávaný režisér a šumperský rodák Ondřej Sokol.

 
15.03.2017

Jak už sám název napovídá, během svého výstupu prozradí mnohé na sebe, ale i na své kolegy z umělecké branže. „V tomto případě je člověk na jevišti sám za sebe. Vypráví věci ze svého života. Vždyť stand-up comedy jsou přece založené na tom, že lidé jsou výjimečně upřímní a rozebírají i věci, které by jinde neřešili,“ říká sám Ondřej Sokol.

Show jednoho herce je oblíbená především v Americe a v Anglii, u nás je teprve na začátku. Část představení je připravená, část se ale skládá z improvizace, kterou si dokonale vyzkoušel v legendárním pořadu Partička. Na domovské scéně, tedy v divadle Studio DVA, měla hra premiéru 13. října 2015. Od té doby bývá pravidelně vyprodána. Představení sám napsal, zrežíroval a je jeho jediným účinkujícím. Spojil tak dohromady profese, které ho poslední roky provázejí.

„Je to něco mezi románem na jevišti, epickým vyprávěním a zvláštním odlehčeným hraním," doplňuje Ondřej.

Šumperský rodák má na svém kontě přes třicet režií, více než 50 divadelních, televizních a filmových hereckých rolí a minimálně 10 her přeložil. Za svou práci získal mnoho ocenění, např. dvě Ceny Alfréda Radoka, Cenu Sazky a Divadelních novin, Cenu Thálie, několik cen TýTý a dalších anket popularity, dále nespočet nominací (Český lev, Mezinárodní televizní festival v Monte Carlu).
Je spolutvůrcem zábavného pořadu založeného na improvizaci Partička, pro televizi režíroval také pořady jako Tele Tele, Mr. GS nebo TGM: Talkshow Geni a Míši. V roce 2014 měl premiéru film Krásno, který napsal, režíroval a hrál v něm jednu z hlavních rolí. Zajímavé role ale ztvárnil také například ve filmech Útěk do Budína, Occamova břitva, Perfect Days, Zakázané uvolnění, Andělé všedního dne, Vybíjená nebo Dvojníci.'
S divadlem Studio DVA spolupracuje od roku 2010, kdy zde nastudoval úspěšný muzikál Hello, Dolly! V roce 2011 pak režíroval hudebně-divadelní projekt Vánoční koleda, kombinující činohru s operním zpěvem i pop-music, a v únoru 2015 měl na této scéně premiéru muzikál Evita, kde se kromě režie ujal i alternace role prezidenta Peróna.„Ondřej Sokol dokáže sám sebe s osobitým humorem shodit, jednotlivé neuvěřitelně vtipné historky umí pěkně herecky ošperkovat a vygradovat. Určitě se proto u představení Celebrity královsky pobavíte,“ prozradila produkční domu kultury Michaela Horáková.

 

Na představení Celebrity se můžete těšit ve středu 15. března od půl osmé večer ve velkém sále domu kultury. Vstupné na sezení je za 220, 260 a 300 korun.
Více informací a rezervace vstupenek najdete na www.dksumperk.cz

Mohlo by vás také zajímat...