středa
2. října 2024
svátek slaví Olívie
© Omnimedia



David Bowie je… v předpremiéře v kině Dlabačov

PRAHA: Dokument „David Bowie je…” zavede diváky v kinech na fascinující cestu napříč výstavou mapující život a uměleckou kariéru Davida Bowieho. Film natočený na závěrečném galavečeru velké výstavy v Londýně komentují vzácní hosté jako legendární módní návrhář Kasai Yamamoto nebo frontman kapely Pulp Jarvis Cocker. Režie se ujal držitel ceny BAFTA a režisér zahajovacího ceremoniálu londýnských olympijských her Hamish Hamilton. 

02.01.2017
20:00
Autor článku: 
Omnimedia

Slavnostní předpremiéra filmu se bude konat v pondělí 2. ledna od 20 hodin v pražském kině Dlabačov.

Výstava  nazvaná  „David  Bowie  je…”  byla  nejúspěšnější  instalací  v  historii  Victoria  & Albert Museum v Londýně. Její kurátoři získali unikátní přístup do David Bowie Archive a díky tomu i možnost připravit první mezinárodní retrospektivní výstavu o umělcově kariéře. Bowie byl jedním z nejodvážnějších a nejvlivnějších performerů moderní doby a výstava nabízí ke zhlédnutí na 300 jeho objektů včetně ručně psaných básní, originálních kostýmů, fotografií, přebalů alb a dalších vzácných materiálů z posledních pěti dekád.

 

 

 

Slavnostní předpremiéra filmu v kině Dlabačov

 

 

Premiéru bude mít film „David Bowie je…” v českých kinech v úterý 3. ledna, už o den dřív se ale bude konat slavnostní předpremiéra v pražském kině Dlabačov. Půjde o kostýmovanou projekci, všichni fanoušci v patřičném kostýmu či se stylovým účesem a make-upem budou mít vstup na film zdarma. Všechny diváky pak čeká afterparty přímo v kině.

 

 

 

Výstava odhaluje vývoj Bowieho kreativity

 

 

Hamish Hamilton točil dokument na závěrečném gala večeru a uvedení v kinech umožňuje prozkoumat retrospektivní pohled na Bowieho kariéru divákům v kinech po celém světě. Publikum se  od  těch  nejpovolanějších  dozví  příběhy  některých  klíčových  objektů  dokumentujících Bowieho uměleckou kariéru. Kurátoři výstavy Victoria Broackes a Geoffrey Marsh pak nabídnou odborný pohled jak na nejznámější hudební videa a originální kostýmy, tak i na osobnější předměty, jakými jsou ručně psané básně či deníkové záznamy, odhalující kreativitu a vývoj Bowieho nápadů.

 

 

Kurátoři výstavy Victoria Broackes a Geoffrey March říkají: „Zpráva o smrti Davida Bowieho nás hluboce  zasáhla. Jeho obrovský vliv na kulturní život je nevídaný a náš film  odhaluje  detailní informace o klíčových objektech  z David Bowie Archive okomentované  speciálními hosty a je doplněn o fantastický soundtrack.”

Mohlo by vás také zajímat...