pondělí
15. července 2024
svátek slaví Jindřich
© https://www.facebook.com/JidisVETRECH/?fref=ts



Vzpomínka na oběti holocaustu, koncert kapely Jidiš VE TŘECH v Třeboni

TŘEBOŇ: Ve středu 9. listopadu 2016 v 18 hodin položíme květiny a zapálíme svíčky u Kamenů zmizelých na Masarykově náměstí v Třeboni. Při pietním aktu vzpomeneme na nešťastné osudy bratrů Karla, Viktora a Felixe Metzlových, před jejichž domem byly v roce 2010 pamětní kameny instalovány, aby navždy kolemjdoucím připomínaly oběti holocaustu a nacistického režimu. 

09.11.2016
18:00 - 21:00
Autor článku: 
Miloslava Jelonková

Vzpomínkovou akci doplní umělecká recitace účastníků přehlídky Třeboň poetická. Vystoupí Dagmar Franková, Zbyněk Mrvík, Anna Novotná a Vladimír Soldán. 

Od 19 hodin si pak v Domě Štěpánka Netolického vychutnáme nezapomenutelnou atmosféru večera, kde ožije kouzlo jazyka jidiš. Večerem nás provede herečka a zpěvačka Hana Frejková se skupinou Jidiš VE TŘECH.
Při poslechu písní si vybavíme momenty, pocity i situace, které se dotýkají každého z nás. Vyprávějí o lidských radostech a strastech s ironií, vtipem, ale i nostalgií. Hana Frejková provází koncert židovskými rčeními, vtipy a také nám umožní pochopit některé výrazy tohoto ojedinělého jazyka.

Vstupenky na koncert lze zakoupit v Turistickém informačním centru nebo na www.itrebon.cz.
Vstupné 150 Kč

Mohlo by vás také zajímat...