pondělí
15. července 2024
svátek slaví Jindřich
Kámenské hradohraní
© Veronika Vaníčková



Kámenské hradohraní

KÁMEN: O víkendu 13. a 14. srpna 2016 se na hradě Kámen koná Kámenské hradohraní. Akce je určena především pro rodiny s dětmi a v tomto roce se uskuteční již po čtvrté. Téma hradohraní je každým rokem odlišné a vztahuje se vždy k důležitým historickým událostem hradu Kámen.

od 13.08.2016 do 14.08.2016
10:00 - 18:00
Autor článku: 
bobo

V letošním roce se přesuneme do doby císaře Karla IV., kdy hrad vlastnil Jindřich z Ciglheimu. Jeho výjimečným počinem bylo založení zlatých dolů nedaleko hradu.

Během víkendu se na   hradě usídlí také skupina historického šermu Aurinko Félag. Návštěvníci se tedy mohou dozvědět něco o zbraních, zbroji, způsobu boje a každodenním životě rytíře ve středověku. Odvážlivci si mohou rytířskou zbroj a zbraně pod dohledem zkušeného rytíře vyzkoušet.

V sobotu 13. srpna večer se budou od 19:30 do 21:30 hodin konat večerní prohlídky hradu. Již jejich samotný název ,,Příběhy kámenské“ napovídá, že se nebude jednat o tradiční prohlídky hradu s průvodcem. Prohlídky budou probíhat formou hraných scének v režii hradního kolektivu a připomenou nejdůležitější události historie hradu.

Celá akc skončí ve 22:30 hodin ohňovou show v podání skupiny historického šermu Aurinko Félag.

Mohlo by vás také zajímat...