pondělí
26. srpna 2024
svátek slaví Luděk



Festival Kováry Open opět ožívá

ZÁKOLANY: Kováry Open po dvacáté páté - multižánrový festival ožívá; dobrá zpráva pro příznivce rozmatiných hudebních stylů: po několikaleté pauze ožije Mlýn Kováry hudbou, tentokrát ve stylu blues a rocku. Stodola mlýna již v tomto seriálu hostila festivaly country, duchovní a východní hudbu, jazz i moderní elektronické styly.  

18.06.2016
19:00 - 23:00
Autor článku: 
micnos

Od Laury a jejích tygrů, přes Blue Effect až po jazzové velikány Martina Kratochvíla a Luboše Andršta se na mlýně vystřídala řada českých hudebních legend ale i nadějných mladých interpretů.

  Sobotní festival je již v pořadí dvacátý pátý a představí kytarovou fúzi blues a rocku v podání kapel Doggybag, Wild Music Walkers a One Roast and the Others Blues Band.

Původní mlýn v Kovárech je zmiňován v historických záznamech již ve 13 století, kdy je evidován jeho první prodej. Podle vyprávění pamětníků v něm nějakou dobu sloužil  i někdejší komunistický prezident Antonín Zápotocký, který se v nedalekých Zákolanech narodil. V údolí Okořského a dále Zákolanského potoka najdete rozličně zachovaných mlýnů hned několik, spojnice Okoř-Zákolany je dnes populární mezi cyklisty. Výlet si můžete rozšířit i o staroslavnou Budeč, jedno z prvních sídel Přemyslovců.
 

Mohlo by vás také zajímat...