pondělí
16. září 2024
svátek slaví Ludmila
Kapela Wohnout
© Foto: archiv kapely Wohnout



Wohnouti sepsali knihu

ČESKÁ REPUBLIKA: Většina kapel k výročí fanouškům naservíruje best of, ne tak Wohnouti. Půl roku sepisovali kapelní paměti, třídili fotky, sbírali videa, aby mohli k  dvacátému výročí své existence vypustit do světa knihu s názvem „Sladkých dvacet“. Tuto knihu společně s kapelou a fanoušky pokřtí 3. března v Rock Café na Národní třídě v Praze.

Autor článku: 
Zdena Selingerová

Už to dávno nepočítáme, ale máme za sebou hodně přes patnáct set koncertů, vydali jsme přes sto písniček a víc než desetkrát jsme v dodávce objeli zeměkouli. Víme velmi dobře, co je kalba, kotel, podium, backstage, hotel s ostudou, depka i euforie ve studiu, sex, drogy a r´n´r.“  Tak začíná toto autobiografické dílo, které sepsal Matěj Homola. O grafiku se postaral bratr Honza. Kniha popisuje cestu od dětství do dospělosti, od prvních hudebních krůčků po vyprodané sály. Zaměřuje se na jednotlivé písně, lidi, důležité okamžiky, nechá nahlédnout do hudebního zákulisí, a to vše doprovází velké množstvím archivních fotografií.

Další rozměr dodávají knize QR kódy, díky nimž je možné se dostat k mnoha audio/video materiálům, jako jsou raritní amatérské záznamy z koncertů, klipy, další fotky a podobně. V kombinaci s textem si tak může čtenář udělat ucelený obrázek o kapele Wohnout“ dodávají členové této skupiny.
Publikaci lze zakoupit za 350Kč od 3. března na e-shopu na stránkách kapely a na všech koncertech jarního tour, které startuje o den později v Jihlavě.  Kdo však nedospí a nepočká si na koncert v jeho kraji, může třetího března od 17.00 h dorazit do pražského klubu Rock Café (Národní 21), kde kapela knihu pokřtí a nabídne prvním nedočkavcům z řad fanoušků.

Wohnout tour Sladkých dvacet:

WOHNOUT - SLADKÝCH DVACET

4.3.2016

Jihlava - Diod

5.3.2016

Jihlava - Diod

10.3.2016

BRNO - Semilasso

11.3.2016

Jičín – Masarykovo divadlo

18.3.2016

Písek - KD

19.3.2016

Liberec- Lidové sady

25.3.2016

Karlovy vary - KD

26.3.2016

Rokycany - KD

1.4.2016

Celákovice – KD

2.4.2016

Ústí nad Labem – Doma

8.4.2016

Zlín - Masters of rock café

9.4.2016

Jindřichův Hradec – KC Jitka

15.4.2016

Opava - KD na Rybníčku

16.4.2016

Ústí nad Orlicí - KD

Více informací na www.wohnout.cz a na FB

 

 

Mohlo by vás také zajímat...

HRADEC KRÁLOVÉ: Všichni určitě sledujete nepříznivou meteorologickou situaci, která je příčinou rušení a přesunu mnoha akcí. I my jako organizátoři akce Spray ´n´ chill, která měla proběhnout na mostu U Soutoku, jsme museli významně zasáhnout do programu. Vzhledem k programu a možnostem našich hostů jsme se rozhodli zítřejší večerní program zachovat a drobně rozšířit.

Program u mostu se pro tento týden ruší. Venkovní část akce chceme přesunout na pokud možno co nejbližší termín.

Královéhradecký kraj
Instituce a kulturní zařízení, Výtvarné umění, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

OSTRAVA: Dovolujeme si vám oznámit, že kvůli očekávaným až extrémním srážkám a silnému větru jsme nuceni přesunout letošní Festival dřeva, Den v lese v Bělském lese v Ostravě ze soboty 14. 9. 2024 na sobotu 28. 9. 2024. Program i čas konání akce, zůstávají beze změny, viz níže.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Soutěže a festivaly
Co se děje
13.09.2024

ČR: O výběru kandidáta na Oscara za Českou republiku v kategorii Nejlepší zahraniční film každoročně hlasují členové České filmové a televizní akademie (ČFTA), která stojí i za udílením cen Český lev. Do boje o prestižní cenu 97. ročníku americké Akademie filmového umění a věd akademici vybrali film Vlny scenáristy a režiséra Jiřího Mádla. Dobové drama připomíná události osudného roku 1968, kdy Československo začala v rámci „bratrské pomoci“ okupovat vojska Varšavské smlouvy. Film je inspirován skutečným příběhem skupiny novinářů Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu. Ve světové premiéře byl snímek uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Do kin oficiálně vstoupil 15. srpna, kde jej prozatím zhlédlo přes 350 tisíc diváků.

Celá ČR, zahraničí
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Soutěže a festivaly
Nepřehlédněte
11.09.2024

OSTRAVA: Ve čtvrtek 5. září byla na Slezskoostravském hradě otevřena nová dlouhodobá výstava nacházející se ve sklepních prostorech. Země na obzoru!!! aneb Jak slezskoostravské uhlí dobývalo Arktidu zavede návštěvníky do světa jednoho z nejvýraznějších šlechticů 19. století – Johanna Nepomuka hraběte Wilczka.

Moravskoslezský kraj
Instituce a kulturní zařízení, Památky
Co se děje
11.09.2024