neděle
29. září 2024
svátek slaví Michal



Biograf u dvou přátel zakončí sezónu stylově – muzikálem Rebelové

HRADEC KRÁLOVÉ: Letní Biograf u dvou přátel, který promítá na Pivovarském náměstí, uvede tento čtvrtek 27. srpna od 20 hodin retro muzikál Rebelové režiséra Filipa Renče. Sezónu tak zakončí v rytmu oblíbených písniček, a navíc v dobových kostýmech. Promítání je pro diváky zdarma. Na místě je dostupné občerstvení.

Autor článku: 
Ilona Machová

„Tato sezóna byla pro nás vydařená. Návštěvnost sice ovlivnilo proměnlivé červencové počasí, takže se nám nepodařilo překonat rekord z minulého roku, ale na druhou stranu – kvůli dešti jsme rušili pouze jednu projekci. To byli právě Rebelové, na které se naši klienti těšili nejvíc. Tento čtvrtek proto opět oblékneme pestrobarevné šaty a načešeme patky, abychom si atmosféru 60. let naplno užili,“ láká na retro promítání Hana Šimáčková z pořádající organizace Skok do života.

A v tematickém oblečení mohou přijít také diváci, na které mimo filmu čeká i stánek Bistra u dvou přátel s drobným občerstvením. Zakoupením dobrot a nápojů tak mohou diváci přispět na provoz bistra a potěšit místní obsluhu.

 

Rebelové – písničková romantická komedie z pestrobarevných 60. let

Filip Renč, ČR 2001, česky, 109 min

V půvabném výtvarném stylu atmosféry konce šedesátých let vypráví film o jedné velké lásce, které však dějiny nebyly zrovna nakloněny. Maturantka Tereza a kluk, který utekl z vojny – to jsou hlavní hrdinové příběhu, ve kterém má zásadní úlohu hudba a tanec, neboť ve filmu se objeví celkem jedenáct velkých choreografických čísel, které jsou obrazovým zpracováním nejznámějších hitů tohoto období.

Mohlo by vás také zajímat...

ČR: Vláda ČR schválila návrh státního rozpočtu na rok 2025. Kapitola Ministerstva kultury činí 21,3 miliardy korun. Jde tedy o více než dvaceti osmi procentní navýšení oproti schválenému rozpočtu na rok 2024, který činil 16,59 miliard korun. Návrh rozpočtu Ministerstva kultury pro rok 2025 je tak o 4,7 miliardy korun vyšší než v roce 2024.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Ostatní
Co se děje
26.09.2024

ČR: V neděli 22. září 2024 se v Libici nad Cidlinou uskutečnila celostátní konference Svazu českých divadelních ochotníků (dále jen SČDO). Na programu bylo hodnocení činnosti za uplynulé funkční období, diskuse o budoucnosti amatérského divadla a klíčový bod – volba nového předsednictva na dalších pět let.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
25.09.2024

ČR: Díky štědrosti diváků a dárců se během nedělního benefičního koncertu podařilo na pomoc postiženým povodněmi vybrat 38 209 076 korun. Vybrané prostředky poputují do sbírky SOS Povodně organizované Člověkem v tísni. Během hudebního večera vystoupili bez nároku na honorář David Koller s Kollerbandem, Tomáš Klus, Janek Ledecký, Aneta Langerová, Adam Plachetka, Jiří Pavlica a Hradišťan, Kateřina Kněžíková, Lenka Dusilová a Karel Plíhal.

Celá ČR
Instituce a kulturní zařízení, Knihy, literatura, média, Ostatní
Co se děje
24.09.2024

PRAHA: Libeňské Studio ALTA v září oficiálně oznámilo příchod nového uměleckého vedení. Od roku 2025 převezme dramaturgii pražského uměleckého prostoru programový tým, který vzešel z výběrového řízení vycházejícího z otevřené výzvy. 

Hl. m. Praha
Instituce a kulturní zařízení, Divadlo a tanec
Co se děje
26.09.2024