čtvrtek
25. dubna 2024
svátek slaví Marek

Výběr novinek ze serveru Místní kultura za poslední týden 01.05.2019

Datum rozeslání: 25.04.2024

Vydáno: 24.04.2024
Rubrika: Články a komentáře

ČR: Všechny v kulturním sektoru zajímá, jak se účinněji propagovat, ale někde to umějí lépe… Koncem loňského roku se na Ministerstvu kultury konal seminář věnovaný novým trendům v marketingu a propagaci kulturních zařízení a paměťových institucí. Ukázalo se, že sdílení zkušeností a úspěšných praxí je pro všechny, kteří mají oblast marketingu a propagace na starosti, velmi cenné. Proto jsme v Místní kultuře připravili anketu, která nabízí možnost „podívat se“, jak to dělají jinde. Chceme přinést konkrétní příklady vynalézavé, nápadité, ale hlavně fungující sebepropagace a dobře zvolené komunikační strategie vybraných projektů z oblasti kultury. Jaký je váš příběh? Co pomohlo ke zvýšení návštěvnosti, prodejnosti, sledovanosti? Čím můžete inspirovat ostatní? Zeptali jsme se Kateřiny Hubertové za Geisslers Hofcomoedianten.

Vydáno: 23.04.2024
Rubrika: Nepřehlédněte

ČR-PRAHA: Přijměte prosím pozvání na náš pravidelný seminář na téma účetnictví příspěvkových organizací v praxi kultury, který se bude konat 30. května 2024, 10–14 hod.

Obsahem online semináře budou zejména:

  • Finanční vztah se zřizovatelem
  • Transfery – tj. dotace příspěvky a granty od jiných subjektů
  • Vlastní zdroje – výnosy za prodané zboží a služby, vstupné
  • Aktuální informace k připravovanému novému zákonu o účetnictví

Lektorka:  Mgr. et Mgr. Karla Mader Voltnerová, specialistka na zdaňování veřejného sektoru a neziskových organizací a problematiku účetnictví příspěvkových organizací

kurzovné: 750 Kč
uzavření registrace přihlášek: 7. května 2024
kontakt: ladrova@nipos.cz

V rámci online semináře se lektorka bude věnovat vašim dotazům a podnětům. Dotazy můžete zasílat předem na adresu: ladrova@nipos.cz

Seminář je určen pro pracovníky příspěvkových organizací zřizovaných státem a ÚSC v oblasti kultury, pracovníky obecních, městských a krajských úřadů.

Další informace a pokyny k platbě naleznete na tomto odkazu.

Pokud budete mít zájem o účast na semináři, vyplňte, prosím, níže uvedený formulář:

Přihláška na online seminář.

Vydáno: 25.04.2024
Rubrika: Co se děje

ČR-PRAHA: Hlavním cílem předloženého návrhu je především zavést do právního řádu České republiky institut statusu umělce. Děje se tak prostřednictvím novelizace zákona č. 203/2006 Sb. o některých druzích podpory kultury. Za tímto účelem novela zřizuje nový registr umělců, který povede Ministerstvo kultury. Status umělce se stane nástrojem možné finanční podpory pro umělce, kteří mají na trhu práce mnohdy velmi specifické postavení.  

Vydáno: 25.04.2024
Rubrika: Co se děje

ČR: U příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel byl v kostele sv. Anny (Pražská křižovatka) slavnostně vyhlášen vítěz celostátní soutěže Cena za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón za rok 2023. Vítězem se stalo město Žatec, které zároveň může po dobu roku 2024 užívat titul „Historické město roku 2023“. Součástí ceny je také finanční odměna Ministerstva kultury ve výši 1 000 000,- Kč na další péči o památky v rámci Programu regenerace.

Vydáno: 22.04.2024
Rubrika: Co se děje

OSTRAVA: Sedmý ročník uměleckých Cen Jantar vyvrcholí gala večerem, jehož součástí budou hudební vystoupení, připravené speciálně pro tuto příležitost. I letos o držitelích Ceny Jantar za celoživotní přínos rozhodlo odborné kolegium, složené z řady osobností kulturního života Moravskoslezského kraje.

Tento věstník dostáváte, protože jste se přihlásili k jeho odběru na stránkách časopisu Místní kultura. Pokud si přejete odběr zrušit, využijte odkaz uvedený níže. V tomto emailu naleznete pouze výběr článků, nikoliv jejich kompletní výčet.