čtvrtek
18. dubna 2024
svátek slaví Valérie
Pozvánka - Říp 2017
© tomáš Pfeiffer



Slavnost dne otevřeného nebe - Říp 30.3.2017

KRABČICE: Nadační fond Josefa Zezulky vás zve na setkání na Řípu. Slavnost se koná 30. března od 12 hodin na hoře Říp a je již dlouholetou tradicí. Místo ani den nejsou vybrány náhodou. Říp je významným krajinným silovým centrem i v evropském kontextu a dodnes zůstává národním symbolem. Na tuto horu přicházeli lidé ve všech kulturách a dobách.

30.03.2017
12:00
Autor článku: 
Věra Hamplová

30. březen – Den otevřeného nebe je nejvýznamnější duchovní svátek roku, kdy jsme více než kdy jindy blíže tajemstvím víry a vědění.  každoročně se zde scházejí lidé z celé republiky, aby společně prožívali vzácné okamžiky opakující se pouze jednou do roka. Letošní setkání se uskuteční již po dvacáté třetí, je to tedy již velká tradice.

Slavnost Dne otevřeného nebe je připsána i filosofu, přinašeči Josefu Zezulkovi. Byl osobností, jejíž význam přesahuje naše hranice.

Tradici Dne otevřeného nebe založil jeho pověřený pokračovatel Tomáš Pfeiffer.    můžete se zúčastnit i vy, pokud máte zájem, vstup je volný. Z celé republiky se vypravují speciální autobusy, informace naleznete na stránkách www.dub.cz

Druhá část slavnosti, konaná ve spolupráci s Nadačním fondem Josefa Zezulky, pokračuje kulturním programem v domě Biotronické centrum sociální pomoci v Praze, Soukenická 21, od 15:00 hodin. Probíhá zde Den otevřených dveří spojený s kulturním programem, kde vystoupí světoznámé Panochovo kvarteto i hvězda světových operních scén sopranistka Maida Hundeling.

Nadační fond Josefa Zezulky, který akci pořádá, vás tímto zve na toto tradiční setkání. Společné věci jsou otevřeny pro všechny, bez rozdílu. Přijďte, budete vítáni. Informace na www.dub.cz, nebo email: info@dub.cz, tel: 222 311 141, 603 723 713

Mohlo by vás také zajímat...